Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ 5 ásvány, amely hatékonyan szünteti meg a szorongást és az alvásproblémákat

5 ásvány, amely hatékonyan szünteti meg a szorongást és az alvásproblémákat

Női Szalon

Szorongással vagy hangulatingadozással küzdesz? Sőt, ezek mellett még álmatlanság is kínoz? Mutatunk 5 olyan ásványt, ami nemcsak gyönyörű, de segíthet megszabadulni a kellemetlen panaszoktól.

Az ásványok a Föld természetes kincsei, saját rezgéssel, energiával rendelkeznek, amelyek kölcsönhatásba lépve egy tér vagy egy személy energiájával, pozitív hatást fejtenek ki. Ezért célszerű kristályokkal díszíteni otthonunkat, akár a munkahelyünket, és a még erőteljesebb hatásért ajánlott ékszer formájában is magunkon viselni a legszimpatikusabb darabot.

Az itt felsorolt ékkövek közös jellemzője, hogy pozitívan hatnak az érzelmi és mentális egészségünkre, valamint csökkentik a szorongást. Megnyugtató kisugárzásuknak köszönhetően búcsút inthetünk a hangulatingadozásnak, biztonságérzetet nyújtanak, és elősegítik a békés, zavartalan alvást.

Hogyan alkalmazd őket?

  • Viseld ékszer formájában, hogy egész nap élvezhesd a nyugtató energiáját.
  • Helyezz el a választott ásványból néhányat a hálószobádban, hogy békés légkört teremts.
  • Ha van rá lehetőség, tegyél ki néhány ékkövet a munkahelyeden az asztalodra, vagy ahol a legtöbbet tartózkodsz.
  • Fogd a kezedbe meditáció vagy relaxáció közben.
  • A fürdővizedben is elhelyezheted, mert feltölti a vizet, és áthatja a gyógyító tulajdonságaival. Ez a fajta terápia erősen ajánlott azoknak, akiknek segítségre van szükségük a lefekvés előtti ellazuláshoz.

Ametiszt

Az ametiszt megmentőd azokon a napokon, amikor nyomás alatt érzed magadat, és úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Képes ellazítani az elmét, megnyugtatni a háborgó kedélyeket, és általa megértheted, mi okozza a belső feszültségedet. Ez a gyönyörű lila ékkő elősegíti a szorongás csökkenését, miközben békés hangulatot kelt. Lefekvés előtt érintsd a harmadik szemedhez, és relaxálj vele, vagy tedd a párnád alá éjszakára, és nemcsak mély alvásra számíthatsz, de szépeket is álmodhatsz.

Rózsakvarc

A stresszes időkben mindenki számára nagyon fontos az öngondoskodás és az együttérzés. Ebben van segítségedre a rózsakvarc. Hatékony eszköz az érzelmi kiegyensúlyozásra is, és jelenben tart bennünket a feszült helyzetekben. Amikor úgy érzed, úrrá lesz rajtad a szorongás, vagy megőrjítenek a hullámzó érzelmeid, állj meg egy pillanatra és érintsd a szívedhez. Hunyd le a szemedet, lélegezz mélyeket, és engedd, hogy a melegséggel teli energiája megnyugtasson. Érdemes lehet beszerezni egy szív alakú rózsakvarcot, és az éjjeli asztalodra, de legalábbis az ágyad közelébe helyezni a békés és pihentető alvás érdekében.

Szodalit

A szodalitot gyakran a béke kövének nevezik. Segíthet megnyugtatni az elmét és enyhíteni a pánikrohamokat. Nagyon sokat tehet azért, hogy ne legyél túl érzékeny. Képes feloldani a feszültséget, a szorongást és a félelmeket. Nemcsak ékszer, hanem marokkő formájában is ajánlott lehet magadnál tartani, így mikor napközben esetleg felerősödik benned a nyugtalanság, csak vedd a kezedbe, és fókuszálj a hűsítő kőre, ami csillapítja a fortyogó érzéseket, és eloszlatja a zaklatottságot.

Fekete turmalin

A fekete turmalin az egyik legerőteljesebb kő, amit csak használhatsz a szorongás ellen. Felszámolja és megtisztítja az energiablokkokat az otthonodban és testedben, ezáltal elősegíti a zavartalan alvást. Keresve sem találhatnál hatásosabb kristályt, ha gyakran kapod magadat azon, hogy negatívan gondolkodsz, vagy túl sokat aggodalmaskodsz. Fekete színe elűzi a stresszt, és támogatja az érzelmi egyensúly, a stabilitás visszanyerését. Ez a kő hatékony eszköz lehet, ha extra békére és nyugalomra van szükséged.

Lepidolit

Ezt az orgona színű követ már évek óta használják spirituális gyógyítók, ugyanis elősegíti az érzelmi stabilitást és a személyes fejlődést. A lepidolit nagy mennyiségű lítiumot tartalmaz, amely egy hangulatstabilizáló elem, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a legjobb választás a szorongás és a hangulati problémák enyhítésére. Ha nehezen tudsz kikapcsolni, mert folyton agyalsz, feszengsz, és emiatt akár hosszú órákon át hánykolódsz lefekvés után az ágyban, akkor a lepidolit jó választásnak fog bizonyulni.

Wadolowski-Balogh Orsolya

Neked ajánlott >
Az Access Bars kezelés - miben segíthet, mit érhetünk el általa

Neked ajánlott >
5 tipp, hogyan használd a nők titkos fegyverét, a rózsavizet

**********
Források: képek/Canva és itt valamint innen
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről, történésekről? Kérd hírlevelemet itt:

Ne maradj le az újdonságokról! Iratkozz fel Női Szalon hírlevelére!

ez is érdekelhet