Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Íme Bon és Pon, a stílusos nyugdíjas japán házaspár

Íme Bon és Pon, a stílusos nyugdíjas japán házaspár

Női Szalon

Bonpon511. Vajon kiket takar e kissé furcsa elnevezés az Instagramon? Ők Bon avagy Tsuyoshi Seki, a férj és Pon avagy Tomi Seki, a feleség, egy 60-as éveikben járó japán házaspár. A dátum pedig házasságkötésük időpontjára utal. Immáron 40 éve 1980. május 11-én kötötték össze életüket.
Egy tokiói művészeti főiskolán találkoztak először, ahol mindketten tanultak. Egy közös iskolai feladat során ismerkedtek meg egymással és azóta elválaszthatatlanok. Született egy lányuk, a férj elfoglalt grafikus tervezőként dolgozott pár évvel ezelőtti nyugdíjba vonulásáig.
A nyugdíjas éveikre is voltak terveik, megvalósításra váró álmaik. Például ilyen volt egy kis kávézó nyitása városukban. Azonban a közösségi médiának köszönhetően az életük teljesen más irányt vett.
Lányuk, a saját Instagram oldalán előszeretettel osztott meg szüleiről családi eseményeken készült fényképeket, és olyan sikere lett a fotóiknak, hogy elhatározták külön Instagram oldalt indítanak. Maguk sem gondolták volna, hogy ekkora érdeklődés övezi majd bejegyzéseiket, amiben ruha összeállításaikról osztanak meg képeket.
A Yahoo!News írt róluk először és utána futótűzként terjedt hírük. Ma már, több mint 800 ezer követőjük van a 4 évvel ezelőtt alapított Instagram oldalukon.
A házaspár mindig is odafigyelt megjelenésére, és hasonló ízlésük volt az öltözködés terén. Ám az ötlet, hogy egymáshoz ennyire passzoló módon öltözzenek fel, később jutott eszükbe. Az apropó pedig az ősz haj volt. Úgy gondolták, ha már mindkettőjüknek őszbe fordult a haja, miért is ne vehetnének fel egymással harmonizáló ruhaszetteket. Ez az ötlet az Instagramon teljesedett ki, és hozta meg számukra a széleskörű ismertséget.
Az összeöltözés nem teljesen ugyanolyan ruházatot jelent náluk. Egy felső, nadrág, kabát vagy éppen a zoknijuk színe vagy mintázata, stílusa illik egymáshoz az aktuális outfit-jükön. Kedvenceik a piros, kék, fehér, szürke színek valamint a kockás és csíkos minta.
Miben rejlik a sikerük? Miért rajonganak értük ennyien? Miért a sok-sok pozitív visszajelzés irányukba kortól függetlenül, hiszen nagyon sok fiatal is odavan értük?!
Bon és Pon bebizonyítják nekünk és a fiatalabb korosztálynak, hogy életünk második fele is tartogathat meglepetéseket, újdonságokat, fordulópontokat, ha elég bátrak vagyunk belevágni az ismeretlenbe. Kimozdulni abból a bizonyos komfortzónából nem mindig könnyű, de nem is lehetetlen.
Képeik egyszerűek, mindenféle különleges körítések nélküliek. Harmónia kívül-belül, ami sugárzik róluk. Egy szimpatikus pár, akik több mint 4 évtizede együtt vannak, és örömüket lelik a közös, új szenvedélyükben. Ma már egyre ritkább az ilyen hosszú házasság. Példájuk mindenkiben megerősíti, hogy van esély a tartós, boldog, harmonikus párkapcsolatra.
Nem utolsósorban pedig igazán stílusos, nem mindennapi, olykor extravagáns, nagyszerű öltözékekben állnak a fényképezőgépük lencséje elé. A ruháik nagy részét – elmondásuk szerint- szeretik leárazásokon, internetes aukciókon vagy különlegesebb használt ruha üzletekben megvásárolni és vannak 20 éves darabok is a szekrényükben.
Az elmúlt évek során megjelent 2 könyvük a boldog házasság titkairól valamint meg lehet vásárolni saját tervezésű ruháikat és kiegészítőiket egy japán áruházban.
A házaspár rendkívül hálás és örömmel tölti el őket a rengeteg pozitív visszajelzés, amit kapnak. Boldogok, hogy történetük inspirálóként hat az emberekre.

Most egyedül vagyunk, és végre van időnk megtenni mindazokat a dolgokat, amelyekre nem volt időnk, amig családot alapítottunk és dolgoztunk. Szeretnénk megmutatni, hogy a nyugdíj nagyon szórakoztató lehet, különösen, ha találsz valamit, amit szívesen csináltok együtt.

Legyen ez a végszó és ne feledjük, hogy van Élet, méghozzá nagybetűs 60 felett is!

képek forrása: Instagram bonpon511

Ez is érdekelhet:Beate, a 80 éves címlapsztár nagymama fordulatos élete

***********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet