Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRAHírességek Demi Moore – nemcsak színésznő, hanem túlélő is

Demi Moore – nemcsak színésznő, hanem túlélő is

Női Szalon

A ’90-es évek egyik legikonikusabb színésznője az utóbbi években elfelejtett megöregedni és még mindig ámulatba ejti a rajongóit. Nemrég viszont sokkolta is őket a memoárjával, amiben olyan súlyos titkokat osztott meg, amibe belesajdult az emberek szíve. 

Napjainkra Demi Moore több, mint egy egyszerű hollywoodi sztár, Ő egy élő legenda, aki rendre beírta magát a filmtörténelembe. A hollófekete hajú szépség több egy csodálatos színésznőnél: igazi túlélő.

Nehéz gyerekkora volt

1962-es roswealli születésű Moore-nak nem volt könnyű gyermekkora. Szülei még a születése előtt elváltak, anyja és mostohaapja, Virginia és Danny Guynes nevelte fel, de mindketten sokat ittak. Több mint 30-szor költöztek, mire a fiatal lány betöltötte 14. életévét, és végül Los Angelesben telepedtek le. 16 évesen abbahagyta a középiskolát, és kipróbálta a modellkedést, ám gyakran még a ruháját is levetette egy-egy munkáért, ráadásul kokain-, és drogfüggő lett.

De kiutat jelentett neki a pokolból az 1981-ben kötött házassága Freddie Moore zenésszel, akivel négy évig rendkívül boldogok voltak, de mivel a fekete szépség képtelen volt végleg felhagyni a káros szenvedélyével, válás majd elvonó lett a vége.

A Ghost tette naggyá

A filmcsillagot már fiatal korában is foglalkoztatta a színészet, és tehetségének megvillanására nem kellett sokáig várni, hiszen már tinédzserként szerepelt a General Hospital című szappanoperában, majd a Riói románcban, és a Szent Elmo tüze című filmekben. Ám a Ghost volt az, amivel sikerült meghódítania Hollywood és a világ szívét. A halhatatlan szerelmi történet azóta örökzölddé vált, és a sokadik alkalommal is végignézi az ember, mert olyan megindító, és annyira fantasztikusan játszanak benne együtt Patrick Swayze-vel és Whoopi Goldberggel.

A következő években sorra jöttek a jobbnál jobb filmek, mint az Egy becsületbeli ügy, a Tisztességtelen ajánlat, a Zaklatás, A skarlát betű vagy a G.I. Jane. Ezutóbbi szerepe különleges felkészülést igényelt, és Moore keményen edzett, napi két órát emelt súlyokat, és rengeteget futott. Egy jelenethez még a haját is leborotválta.

Sokak szerint a törést a karrierjében az 1996-os Sztriptíz okozta, ami sem a mozikban, sem a kritikusok előtt nem teljesített jól, viszont ennek köszönhette, hogy a legjobban fizetett színésznő lett Hollywoodban. Persze a későbbiekben is fel-feltűnt néhány jobb filmben, mint amilyen a Mr. Brooks, a Krízispont, a Trükkös gyémántrablás, de már egyikkel sem tudta túlszárnyalni a korábbi sikereit.

Nem alakult szerencsésen a szerelmi élete

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Demi Moore (@demimoore) által megosztott bejegyzés

Miután elvált Moore-tól, rövid ideig randevúzott Emilio Estevez-zel, közben pedig megismerkedett Bruce Willisszel a Zsarules premierjén, akivel 1987-ben összeházasodtak. Három lányuk született, Rumer, Scout és Tallulah. Ez évek alatt teljesen elhidegült édesanyjától, akinél 1997-ben agyrákot diagnosztizáltak, ami egy rövid időre újra összehozta őket. Végül Virginia Guynes 1998-ban belehalt a betegségébe. Ugyanakkor Moore-nak egy újabb veszteséggel kellett megbirkóznia. Ő és Willis több mint 10 évnyi házasság után bejelentették a válásukat. Egy rövid ideig szünetet tartott a színészetben és a szerelemben is, majd jött a 15 évvel fiatalabb Ashton Kutcher, akivel 2005-ben egybekeltek. Sajnos ez a házasság sem bizonyult sírig tartónak, így 2013-ban elváltak. Utána sokáig nem volt kapcsolata, viszont egy újabb rehabilitációs programnak köszönhetően sikerült talpa állnia.

Habár a szerelemmel azóta is hadilábon áll – tavaly egy év után szakított Daniel Humm svájci séffel -, és már ritkán látni a képernyőn, még mindig egy csillogó személyiség.

Kívül-belül

Forrás: libri.hu

A 2019-ben megjelent Kívül-belül memoárjában kendőzetlenül mesél szörnyű gyerekkoráról, annak tragikus részleteiről, és kudarcba fulladt házasságairól is. Megrázó részletek láttak napvilágot arról, hogy még mielőtt otthagyta volna az iskolát, 15 évesen megerőszakolta egy férfi, méghozzá az anyja tudomásával! Az eset az otthonukban történt, és a férfi utána 500 dollárt adott Moore anyjának. Ha nem lett volna elég ez a szörnyű incidens, újra és újra tanúja volt anyja öngyilkossági kísérleteinek, aki rendszeresen magával vitte a bárokba, hogy a férfiak észrevegyék.

Az is kiderül a könyvből, hogy a Kutcherrel való házasságuk előtt elveszítette hat hónapos gyermeküket, ami után inni kezdett. Végül az alkoholizmusa egyre csak súlyosbodott, és fájdalomcsillapítókon élt. Mindennek a tetejében a férje is hűtlennek bizonyult az évek alatt, és ezek összessége vezetett a válásukhoz. A színésznőnek, a saját bevallása szerint a könyv segített feldolgozni a sikereit, a kudarcait, és begyógyítani a lelki sebeit. Ezek után csak még csodálatra méltóbb, egy igazi erős nő, aki képes volt újra meg újra talpra állni.

Wadolowski-Balogh Orsolya

Neked ajánlott >
10 idézet és 10 érdekesség - Kedvencünk, Diane Keaton
Neked ajánlott >
Jamie Lee Curtis - függőségtől a gyógyulásig

**********
Források: kiemelt kép/ Demi Moore Instagram valamint itt és innen
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről, történésekről? Kérd hírlevelemet itt:

Ne maradj le az újdonságokról! Iratkozz fel Női Szalon hírlevelére!

ez is érdekelhet