Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ 80 nap alatt a Föld körül 80 évesen – egy elképesztő kaland

80 nap alatt a Föld körül 80 évesen – egy elképesztő kaland

Női Szalon

Ellie és Sally régi jó barátok, és életük legnagyobb kalandjára vállalkoztak, amikor úgy döntöttek: bejárják 80 nap alatt a világot.

A két hölgy az élő bizonyítéka annak: a kor csak egy szám. Nyugdíjba menni nem azt jelenti, hogy véget ér az élet, vagy onnantól kezdve már csak a kertészkedésért, és az unokákért lehet élni. Az élet igazán csak ekkor kezdődik, pontosabban kezdődhet, ha elég bátor hozzá az ember! Ellie és Sally mert álmodni – méghozzá jó nagyot -, és annál is több bátorságuk volt ahhoz, hogy megvalósítsák!

Így kezdődött a két jó barátnő kalandja

Képzeld csak el, hogy a barátnőd egy szép napon azt kérdezi: „Figyelj csak, nincs kedved bejárni a világot 80 nap alatt, mikor 80 évesek leszünk?” Ez történt Ellie Hamby-vel is, miután Sandy Hazelip váratlanul előállt az ötletével.
Ellie és Sandy közel harminc éve ismerik egymást. Az egyikük nyugdíjas fotós, a másik pedig nyugdíjas fizika tanár, és férjük halála hozta közelebb őket egymáshoz. Néhány év különbséggel mindketten elveszítették házastársukat, és onnantól kezdve alakult ki még szorosabb barátság közöttük.
Bár a covid-19 okozta világjárvány miatt el kellett halasztaniuk terveiket a 80. életévük betöltése utánra, végül valóra váltották a nagy ötletet. Hátrahagyva a Texasban található dallasi otthonukat, 2023. január 11-én útjára indult a két barátnő.

5 kontinens, 18 ország, 80 nap alatt

Az első állomás mindjárt a roppant fagyos, de gyönyörű Antarktisz volt, ahol szemtanúi lehettek a mesés sarki fénynek is. Aztán a két nagymama huskyk húzta szánon is ült Finnországban, Egyiptomban pedig hőlégballonról csodálták meg a fenséges tájat. Útközben teljesítették Ellie régi vágyát, aki arról álmodott, hogy egy napon visszatér Zanzibárra. Utána Nepálban rátaláltak lelki békéjükre, Indiában pedig elrabolta a szívüket a költeménybe illő Tádzs Mahal. Tiszteletüket tették Japánban a Fuji-hegynél, majd hat nap alatt felfedezték Bali utcáit. Ausztráliában kengurukkal barátkoztak, és még arra is vállalkoztak, hogy bevállaljanak egy hajóutat, a sziklás, zord Drake-átjárón. Végül 80 nap után hazatértek Dallasba, kellemetlenségek, egészségügyi problémák és viták nélkül.
Mindezek után nem meglepő: a két nyolcvanas éveiben járó barátnő valósággal világszenzácó lett. Természetesen részletesen dokumentálták útjukat, és hamar népszerűvé váltak olyan platformokon, mint a Facebook, a Youtube, az Instagram és a TikTok. Nemcsak azért, mert két nagyon édes nagymama kalandos útjába, kedves történetébe kaphattunk bepillantást. Hanem kalandos beszámolóikkal azt üzenik: mindenki számára adott a lehetőség. Bárki mondhatja azt a legjobb barátnőjének, a párjának, akárkinek, hogy utazzák be a világot, hiszen nem egy lehetetlen álom!

Nincs szükség hozzá milliókra

A barátok, akik 23 évvel ezelőtt találkoztak Zambiában, a Today-nek meséltek arról, ami persze mindenkit foglalkoztat egy világkörüli út esetén: mégis mennyiből hozták ki? Az a legjobb a történetükben, hogy két teljesen átlagos hölgyről van szó, nem pedig lottó nyertesekről. A szállodáik átlagos éjszakánkénti költsége 29 dollár volt személyenként. Úgy döntöttek, kevesebb pénzt költenek a luxusszállodákból adódó kényelemre, és többet költenek az élményekre.
Talán, ahogy az sejthető is, a barátnők újabb utazást terveznek. Mikor 2024-ben 82 évesek lesznek, ismét nekivágnak a világnak. Már van is néhány ötletük, merre fognak menni, de ennél több részletet nem árultak el. Nincs is rá szükség, mivel a közösségi oldalakon biztos meg fogják osztani a következő kirándulásuk részleteit!
Mintha csak egy kalandregény lenne a két hölgy története, a valóságban sem marad el az utazás utáni pozitív végkifejlet: „80 napot töltöttünk együtt a nap 24 órájában, most volt egy nagy kalandunk” – mondta Hamby a Today-nek. „Ez valóban még közelebb hozott minket, mint voltunk. Mindketten – özvegyek lévén – valahogy egymásra találtunk, és megtaláltuk ezt a barátságot. Mindkettőnknek fenomenális házassága volt, a világ legjobb férjével. Aztán megtaláltuk a világ legjobb barátját.”

@aroundtheworldat80

BFFs Sandy & Ellie at 81 travel the world together on an epic adventure! #bffgoals #bfftravel #traveltiktok #bucketlistplaces #bestfriendgoals #sandyandellie

♬ I Hope You Dance – Lee Ann Womack

Wadolowski-Balogh Orsolya

Neked ajánlott >
Egy kalandokkal teli, felejthetetlen közös utazás
Neked ajánlott >
Ruth Flowers avagy Mamy Rock, a 80 éves lemezlovas

**********
Források: itt és innen
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest

ez is érdekelhet