Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Hogyan tehetjük le a családi terheinket?

Hogyan tehetjük le a családi terheinket?

Női Szalon

A család a gyökereinket jelenti. Az, hogy hogyan viszonyulunk a szüleinkhez, meghatározza életminőségünket, önbecsülésünket és kapcsolataink sikerességét. Két választásunk van: vagy tiszteljük, vagy vádoljuk szüleinket. Egyik sem történik ok nélkül, de mindkettőnek ára van.

Fájdalom és ítéletek feloldása családállítással

Előfordul, hogy a gyerekkori fájdalmak ellenállást szülnek bennünk. Amikor túl sok fájdalommal jár a családhoz való kötődésünk, elkezdjük megítélni a szüleinket. Elfordulunk tőlük vagy lenézzük őket, mert attól félünk, hogyha elfogadnánk őket, akkor átvennénk azokat a rossz tulajdonságaikat, amik ellen lázadunk. Valójában azonban pont fordítva van. A szemrehányás és az ellenállás az, ami lefékezi az energiánkat és az életerőnket. Ha különféle igényeket támasztunk a szüleinkkel szemben, vagy védekezünk ellenük, akkor csak arra figyelünk, ami nem tetszik bennük. Pont ettől fogunk belegabalyodni a sorsukba, és olyanná válunk, mint ők.

Nem akarok olyan lenni, mint az anyám

Az az állítás, hogy „Soha nem akarok olyan lenni, mint az anyám”, gyakran magával hozza azt, hogy éppen olyanokká válunk, mint ők. A mély szeretet nem tűri, hogy tartósan szembe helyezkedjünk azzal, akiktől az életet kaptuk. Minél hevesebben utasítjuk el magunktól az édesanyánkat vagy az édesapánkat, annál nagyobb büntetést mérünk önmagunkra.

A megbékélés a sorsunkkal a szüleinkkel való megbékéléssel kezdődik és van egy remek módszer erre, a családállítás. Bárkik is legyenek, bármit is tettek vagy nem tettek, bárhogy is viszonyultak egymáshoz, mi akkor is belőlük vagyunk. Testi, szellemi és lelki alkatunkat tőlük kaptuk. Ha elismerjük ezt, összhangba kerülünk a saját valóságunkkal. Amikor ez sikerül, szabaddá és könnyűvé válhatunk.

Újra értelmezhetjük a kapcsolatainkat

A családállítások során gyakran tapasztalom, hogy milyen feltűnő változáson megy keresztül az, aki az oldások hatására megbékél a szüleivel. Az oldás során felszínre kerülnek a mélyen eltemetett érzelmek, és képessé válunk újra értelmezni a szüleinkkel való kapcsolatunkat. Ezáltal feloldódnak a testünkben felhalmozódott feszültségek, az arcunk megszelídül és megszépül. Aki tiszteli a szüleit és elfogadja őket úgy, ahogy vannak, az könnyebben tudja elfogadni önmagát is. Átveszi a jó tulajdonságaikat, és megszabadul azoktól a mintáktól, amelyek a szülők sorsában problémákat okoztak. A megbékélés révén a gyermek képes nevetni, örülni az életnek, és könnyebben helytáll az élet viharaiban is.

A családállítás segít elfogadni a gyökereinket

Fontos megértenünk, hogy a gyökereink tisztelete és elfogadása fontos dolog. Gyökerek nélkül nem lehet repülni. Felnőttként a feladatunk, hogy tiszteletben tartsuk a felmenőinket, miközben saját sorsunkat éljük. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk másként élni, mint a szüleink. A családállítás segítségével ezt a folyamatot hatékonyan támogathatjuk, hogy elfogadjuk családi eredetünket és a legjobbat hozzuk ki az életünkből. Ha elfogadjuk a múltunkat és felelősséget vállalunk a jelenünkért, boldog életet teremthetünk magunknak.
Csaladmentor.hu
Katona Andrea

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
További érdekes, tartalmas cikkekért görgess tovább!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről?
Kérd hírlevelünket, amelyre ezen a linken tudsz feliratkozni: Női Szalon hírlevél
Köszönjük, hogy itt vagy és olvasod a Női Szalon magazint!

ez is érdekelhet