Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Gracie, a golden retriever kölyök boldogsággal tölti meg ezt az idősek otthonát

Gracie, a golden retriever kölyök boldogsággal tölti meg ezt az idősek otthonát

Női Szalon

Ez az imádnivaló golden retriever kutyus minden egyes nap felelőssége teljes tudatában indul el dolgozni: az a dolga, hogy boldoggá tegye az egyik idősek otthonában élő ápoltakat.

A három hónapos Gracie már március óta a scotlandi Good Samaritan Society („Irgalmas Szamaritánus Közösség”) rendszeres látogatója az ott lakók legnagyobb örömére.

A lutheránus evangélikus Good Samaritan Society által közzétett Facebook-posztban írtak alapján a kutya feladata az, hogy „örömet és boldogságot lopjon” a dél-dakotai Scotlandban lévő, idősotthonként is üzemelő, önálló lakhatást segítő létesítmény gondozottjainak és dolgozóinak mindennapjaiba.

Bátran kijelenthetjük, hogy Gracie eddig remek munkát végzett az új munkahelyén. A gazdájának, Pam Stewartnak, a Good Samaritan Society egyik munkatársának köszönhetően a kölyök az otthon sokat dédelgetett háziállata lett.

Nem sokkal azután, hogy hozzá került, Pam elkezdte magával hordani a munkahelyére. És milyen jól tette, mivel a kutyus amolyan reménysugárrá vált a mostanában a mindennapjaikat magányosan töltő lakók számára.

„Mióta idejár, nagy hatással van a gondozottak életére – mesélte Pam a Good Morning America beszélgetős tv-műsorban. – Az itt lakók sokat mosolyognak, és állandóan ölelgetik a kutyust. Ezenkívül sok beszédtémát is ad nekik, így ritkábban kerül szóba, hogy miken mentek keresztül.”

Amikor Gracie az otthonban van, akkor a legtöbb idejét az ott lakók között sertepertélve tölti. Nagyjából harminc idős ápolt napjait aranyozza be, akik szó szerint mindig tárt karokkal fogadják, ha megjelenik.

„Sokat beszélek hozzá, és mindig megszeretgetem” – válaszolta a hatvanhat éves Dennis Gruhlke a műsor készítőinek kérdésére.

Az otthonban tett körútjai során Gracie-t mindig elkíséri egy ott dolgozó munkatárs vagy Pam a saját és a gondozottak biztonsága érdekében.

Az ott lakók pedig imádják simogatni és beszélni hozzá, amikor csak berobog a szobájukba. Sokan közülük nagyon örülnek annak, hogy az otthonban megint van egy kutya, miután az előző kutyus, Hope novemberben elpusztult.

A világjárvány tavaly márciusi kitörése után életbe lépő szigorú lezárások feloldását követően az otthon a szövetségi iránymutatások betartásával ismét fogadhat látogatókat.

És addig is, amíg az ott lakók arra várnak, hogy minden visszatérjen a normális kerékvágásba, Gracie sokat segít nekik abban, hogy ne törjenek le, és legyenek türelemmel a családjuk fájó hiánya ellenére.

Az idősotthonokat különösen súlyosan érintette a Covid19-járvány. A látogatásokat érintő korlátozó intézkedések miatt sok ápolt magányosnak és elszigetelve érzi magát már jó ideje. Ezért az ilyen nehéz időkben az olyan terápiás állatok, mint amilyen Gracie is, hatalmas segítséget jelentenek, az időseket jobb kedvre derítve.

A szakértők szerint a Gracie-hez hasonló háziállatok nemcsak mosolyt csalnak a gondozottak arcára, de az egészségükre is kedvező hatással vannak, elég csak az általuk kiváltott nagyobb fizikai aktivitásra és jobb mentális egészségre gondolni.

Az otthonban egy terápiás kutya alkalmazása azért is remek megoldás, mert így az ápolták élvezhetik egy házi kedvenc tartásával járó előnyöket, de az azzal járó stressz és felelősség alól teljes mértékben mentesülnek.

Nos, egy kölyökkutyával való játék kétségtelenül felvidítaná akárki napját. Az otthonban lakó idősek szerencsésnek érzik magukat, hogy Gracie életének részei lehetnek, sőt hogy láthatják majd felnőni is az elkövetkezendő években.

A lenti videóban Gracie látható „munka” közben.

Neked ajánlott >
Te is ilyen fitt leszel 70 felett? Motiváció az újévre

Neked ajánlott >
50 felett is fitten! Séta botokkal skandináv módra

**********
Források: videó/Good Morning America, képek Facebook valamint innen
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet