Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Joan története – sikeres életmódváltás 70 felett

Joan története – sikeres életmódváltás 70 felett

Női Szalon
,Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak és nem arra, amit mások diktálnak. Ritkán találkozni ilyen emberekkel, de ők azok ,akik emlékeztetnek arra, hogyha elindultál az utadon, ne tántorítsanak el a kétségek és gyötrelmek, hogy jó abban hinni, hogy nincs nem tudom, hogy nincs úgyse sikerül vagy lehetetlen. Ők emlékeztetnek minket arra, hogy jó elhinni, a lehetetlen nem létezik!”

A fenti idézet egy híres sportszergyártó cég Muhammad Ali által inspirált reklámjából való. Ez jutott eszembe, amikor először olvastam Joan McDonald-ról.

Joan McDonald (73) három évvel ezelőtt még 90 kiló volt, egészségtelenül étkezett, problémák voltak a vérnyomásával, magas volt a koleszterinszintje és refluxtól is szenvedett. Orvosa szembesítette gyorsan romló egészségi állapotával és elmondta neki, hogy vagy még magasabb dózisú gyógyszereket kell szednie vagy drasztikusan változtat életmódján.

A gyökeres életmódváltás fiatalabb korban sem könnyű, hiszen komoly elszántságot, kitartást, türelmet és akaraterőt igényel.

Joan McDonald 70 éves volt, amikor orvosa válaszút elé állította. Vajon hányan törődtek volna bele sorsukba ennyi idősen, mondván már úgyis késő, nincs értelme változtatni, ez lehetetlen. De mint tudjuk:

…A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. Muhammad Ali

View this post on Instagram

Don’t worry about how far you have to go or even how many times you’ve tried before to make change happen. Just focus on your day-to-day efforts, be joyful about the small changes you’re making, and build up faith in yourself with each successful day. It’s not about how fast you progress, it’s about your consistency and your love of the process. Love the habits of a healthy lifestyle. Love your effort. Love yourself. .. Thank you @strongfitnessmag for sharing my story. If you want to read more about my journey from obesity to health at 70, please check out the link in my bio. ⬆️⬆️ —> https://www.strongfitnessmag.com/motivation/get-inspired/stronger-than-ever/ . With love, Joan ?? . . . #transformation #weightloss #fatloss #fitness #inspo #fitspo #strongwomen #womenwithmuscle #womenwholift #fitover70 #agingbackwards #silverhair

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Joan szerencsére nem nyugodott bele akkori helyzetébe és elhatározta, hogy most vagy soha alapon teljes életmódváltásba kezd. Ebben nagy segítségére volt lánya Michelle, aki egyébként már hosszú évek óta próbálta meggyőzni őt az egészségesebb életvitel fontosságáról, de édesanyja azidáig nem volt partner ebben.

Michelle jógatanár, erőemelő és profi szakács valamint a Tulum Strenght Klub tulajdonosa. Az Ő online edzésprogramja, sok séta és könnyű jóga volt a kiindulópont Joan számára majd elkezdte a súlyemelést.

„Emlékszem, hogy felvettem egy 10 kilós súlyzót és azt gondoltam, hogy nagyon nehéznek tűnik. Tényleg a nulláról kezdtem.”

Eleinte csak annyit edzett, amennyit biztonságosan, sérülésmentesen tudott. Hosszú időbe telt, míg végül felépített két óra edzésprogramot a teremben, heti öt napon.
Manapság hetente 3 alkalommal súlyzós erősítő és súlyemelő, 2 alkalommal kardió edzéseket végez és az étkezési szokásain is sikeresen változtatott.

Az életmódváltása annyira eredményes volt, hogy nemcsak 30 kilótól, egészségügyi problémáitól hanem a gyógyszereitől is megszabadult. Életminőségében – testi-lelki téren is – jelentős, pozitív változás következett be.

Ehhez a sikeres változtatáshoz kemény munka, hihetetlen elszántság, lelkierő, eltökéltség, akaraterő, következetesség és idő kellett. Joan McDonald története attól különleges, hogy életében, egészen 70 éves koráig az egészséges életmód, sport nem játszott szerepet. Nem foglalkozott a testével, egy lépcsőn alig bírt felmenni, imádott egészségtelen ételeket enni, lelki problémáit evéssel kompenzálta.
Így indult neki a nagy kalandnak 70 évesen, az új Joan megteremtésének és sokunk számára példaértékűen célt ért!

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon
Neked ajánlott >
Magyarországon hol könnyebb társat találni online és hol offline?

ez is érdekelhet