Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Mindörökké tánc – táncos lábak 40 felett

Mindörökké tánc – táncos lábak 40 felett

Női Szalon

„Táncolj, gyere táncolj még!
Ez a rejtelmek éjszakája csak a miénk.
Gyere táncolj, gyere táncolj még!
Ne kérdezd soha senkitől- ki vagyok én.
Ölelj még, úgy vártam rég!”

Így szól Szűcs Judith örökzöld slágerének refrénje. Táncoljunk-e még 40, 50 vagy 60 felett? A válasz egyértelműen, igen!
A tánc mindenkié, és nem korfüggő. Ha fiatal lányként rendszeresen roptad a táncparketten, mi az akadálya annak, hogy 40, 50 év felett is hódolj e szenvedélyednek? Természetesen tudom, hogy a család, munka és egyéb elfoglaltságaink miatt jóval kevesebb az időnk, de havi pár alkalommal megjutalmazhatjuk magunkat a tánc varázslatával.

Milyen pozitív hatásai vannak a táncnak?

  • nagyszerű hatással van a lelkiállapotunkra, feltölt energiával
  • kiválóan csökkenti a stresszt, idegnyugtató hatása is remek
  • javítja a szív-és érrendszeri keringésünket
  • jó alakformáló hatású, szebb tartást ad testünknek, javul az egyensúlyérzékünk
  • segíti a csontjaink erősítését
  • a koreográfia tanulás megdolgoztatja az agyunkat, fejleszti a koncentrációt, emlékezőképességet
  • új ismeretségek köthetsz, szórakoztató, barátságos társaságba járhatsz

Nagyon sok lehetőség vár itthon, ha úgy döntesz szeretnéd megtapasztalni a tánc örömét, jótékony hatását a testedre és a lelkedre. Társastánc tanfolyamok, salsa oktatás, felnőtt balettkurzus, táncos mozgásformák, mint a zumba vagy a Nia tánc és még sorolhatnám.
Ne feledd a tánc mindenkié, és nem korfüggő! Bátran vágj bele, hiszen soha sem késő! Ne foglalkozz a koroddal, testsúlyoddal, alakoddal vagy azzal, hogy mennyire tudsz táncolni, milyen régen táncoltál már! Engedd el a megfelelési kényszert, elvárásokat! Egyszerűen csak élvezd a tánc, a mozgás, a zene örömét!

Nézzük milyen lelkesítő példákat találtam erre a nagyvilágban:

The Ole Skool Crew

A 2004-ben alapított Ole Skool Crew a Los Angeles Sparks profi női kosárlabda csapat hivatalos cheerleader csapata.
Mi a közös kötelék a tánccsoport tagjaiban? Mindannyian 40 évnél idősebbek, imádnak táncolni, és azt vallják, hogy ebben a korban élik a legjobb éveiket.
Lehet, hogy nem tökéletes az összhang, olykor elvétenek lépéseket, de micsoda energia, jókedv, öröm sugárzik a fellépésükből!

The Timeless Torches

Érdekességként még egy 40 év felettiekből álló tánccsapat az észak-amerikai profi női kosárlabdaligából (WNBA). Elmondhatjuk, hogy itt is a korosztály, a tánc szeretete a közös pont, és a tánctudásnál fontosabb az ember személyisége.
A legidősebb tagjuk 77 éves. A csoport igazán sokszínű, minden tagja egyedi, ahol nem számít a korod, nemed, bőrszíned, alkatod.
Mottójuk: Laugh, smile, repeat!

Balett bármely életkorban

A brazil Helio Haus (80)  72 éves korában nyugdíjba vonult, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát. Mi volt ez a régi vágya? Balett táncos szeretett volna lenni. Jelenleg Ő a balettosztályának legidősebb tagja, de ez semmiben sem hátráltatja, sőt.

Balettoktatója véleménye szerint a befektetett munka, elszántság, a balett iránti lelkesedés meghozta gyümölcsét, hiszen Helio Haus a jóval fiatalabb társak között is megállja a helyét.

„Ő nem csak tehetséges, hanem szívvel táncol.”

„Soha nem mondom magamnak, hogy” öreg vagy, nem tudsz semmit tenni „.

„Természetesen jól tudom, hogy nem vagyok 20 éves, de mindent beleadok.”

80-year-old man learns ballet

At 80 years old, one man has found his happiness in ballet dancing.

Közzétette: SBS News – 2018. május 11., péntek

…és ha már balett, itt van egy igazán menő reklám. Főszerepben a csodálatos balettművész Mihail Barisnyikov.
A reklám 2015-ben készült. Barisnyikov 67 éves volt ekkor.

Old Men Grooving

A Sainsbury áruházlánc 2014-es, zajos sikert aratott karácsonyi pulóver reklámjában szerepeltek először ezek a vidám fickók. A reakciók, visszajelzések annyira látványosak voltak, hogy elhatározták folytatják a közös munkát.
2015-ben jelentkeztek a Britain’s Got Talent angol tehetségkutató műsorba. Előadásuk a zsűrit és a közönséget is meglepte, és óriási sikert arattak nem mindennapi előadásukkal. Fred Realness, Phil Stanley, Bret Jones, Patrick Alan, Richard Banks 5 középkorú férfi, akik eredetiek, bevállalósak, pimaszok, humorosak, de táncolni is nagyon tudnak.

Paddy és Nicko

A Britain’s Got Talent 2014. évi egyik adása is hasonló meglepetést tartogatott a közönség és a zsűri számára. Amikor Sarah „Paddy” Jones (80 éves volt ekkor) és Nicko a színpadra lépett, a hitetlenkedés és zavartság tükröződött az arcokon. Ugyanez volt észrevehető az előadásuk első percében, sőt megjelent az unottság is…de aztán mindenkinek szó szerint leesett az álla, olyan fantasztikus táncot adtak elő.
Sarah Jones Spanyolországba települt át férjével, aki odaköltözésük után másfél évvel elhunyt. Mit csináljon egy idegen országban egyedül? Kellett egy hobbi, amely eltereli a figyelmét a magányról és boldogsággal tölti el. Ez lett a tánc.  Tehetségkutatóbeli partnerének Nicko-nak a tánciskolájába iratkozott be, és a többi már történelem.

Neked ajánlott >
10 fergeteges, táncos zumba videó otthonra

Neked ajánlott >
5 örökifjú sportoló, 5 inspiráló története arról, hogy soha sem késő

**********
Források:  itt , itt , itt  és  youtube.com
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet