Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Judith, a 76 éves divatblogger nem mindennapi története

Judith, a 76 éves divatblogger nem mindennapi története

Női Szalon

Judith Boyd (76), a Style Crone blog alapítója Denverben él. Özvegy, három gyermeke és nyolc unokája van. Életének jelentős részében egy nagy kórház sürgősségi pszichiátriai osztályán dolgozott ápolóként valamint fej- és gerincvelő sérült betegek kezelésével is foglalkozott.

A divat, a stílus, a különböző fejfedők iránti rajongása már fiatal korában kezdődött. Érdekesség, hogy kórházi ápolóként nem kellett nővér ruhát viselnie, így a készülődés, a ruháinak és kalapjának kiválasztása egyfajta mentális felkészülés, meditáció volt az aznapi, lelkileg sokszor rendkívül megterhelő munkanapjára. Ez nem csak számára volt segítség, hanem úgy látta, a betegek is nagyra értékelték.
A 80-as és 90-es években pár évig társtulajdonosa volt egy kalap üzletnek és vintage ruhákat is árult. Napjainkban az igen népszerű blogjának írása mellett különféle összeállításokat tervez a kalapjaiból és ruháiból, amelyeket vintage, second-hand és bizományi boltokban árulnak nagy sikerrel.

Blogjának 2010. évi alapítása életének fájdalmas, reményvesztett időszakához kapcsolódik. Nagy szerelmét, második férjét 2011-ben veszítette el 6 évnyi rák elleni harc és küzdelem után. Nelson, több mint 3 évtizedig volt a társa és osztozott feleségének divat és kalapok iránti rajongásában.

A blog indulásakor férje készítette a fényképeket és megosztották olvasóikkal életük eseményeit. Ilyen sorozat lett a „What to Wear to Chemo” avagy mit viseljünk a kemoterápia alatt. Ebben a kezelések előtti feszült várakozás pillanatait örökítették meg egy-egy fotóval Judith aznapi ruhaszettjéről. Ez mentőöv, terápia volt számukra a nehéz időkben és sokat nevettek a fényképek készítésekor.

…ez volt a módja annak, hogy legyen valami az életünkben, ami nem a rákhoz kapcsolódik és a dolgok humorosak maradjanak.

Férje halála után Judith folytatta az írást. Úgy tekintett a blogra, mint gyógyító kezelésre, amely segítségével könnyebben megbirkózik fájdalmával. A Style Crone Miley Cyrus érdeklődését is felkeltette és lelkes követőjévé vált az Instagramon. Ennek köszönhetően a látogatottság csúcsot döntött és sok új, fiatalabb korosztálybeli rajongója lett a blognak.
Judith Boyd pár éve a modellkedésbe is belevágott. A New York-i divathéten Ő sétált végig a kifutón, megnyitva ezzel egy denveri designer bemutatóját. Számos cikk, híradás jelent meg róla az utóbbi pár évben olyan népszerű magazinokban, mint az Elle és a Daily Mail. Judith egyébként Ari Seth Cohen (Advanced Style) egyik kedvenc modellje és jó barátja.

A róla készült képeket látva elámulunk milyen fantasztikus formában van 76 évesen. Egy interjúban mesélt arról, hogy hetente több alkalommal jógázik, pilates, aerobic órákra jár és rendszeresen meditál. Növényi alapú étrend alapján étkezik, kerüli a cukrot.
A fentieken kívül mit tart fontosnak, miben hisz?

Fontos, hogy erősítsük magunkat és a környezetünkben lévőket. …hiszek egymás támogatásában, az együttműködésben…a kedvesség, a hála és az empátia számít. A változatos, generációk közötti kapcsolatokban való részvétel hozzájárul a fejlődésünkhöz és kultúránk egészségéhez.

Judith reméli, hogy története, az írásai, és az élethez való pozitív hozzáállása arra inspirálja a nőket, hogy elhiggyék a kor csak egy szám és soha semmihez sincs késő. Én hiszek neki!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Judith Boyd (@stylecrone) által megosztott bejegyzés

Neked ajánlott >
Variációk farmerszoknyára

Neked ajánlott >
3 japán fogalom a tartalmasabb életért


**********
Forrás: Style Crone
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet