Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRAHírességek 4 hollywoodi sztárpár, akiknek legendás a hosszú házassága

4 hollywoodi sztárpár, akiknek legendás a hosszú házassága

Női Szalon

Ellentétben sok hollywoodi sztárral, akik sportszerűen házasodnak és válnak el, akad néhány üdítő és egyben reményt keltő kivétel is. Mutatunk 4 olyan párt, akik már hosszú évtizedek óta együtt vannak, és azt is megtudhatod, mi a sikeres házasságuk titka!

Hollywood mindig hangos a botrányos válásaitól, és az újabb meg újabb esküvőitől. Gábor Zsazsa 9-szer ment férjhez, Elizabeth Taylor 7-szer, Larry King 8-szor házasodott, és Martin Scorsese-nek 5 felesége volt. Sokszor még a legígéretesebbnek tűnő kapcsolatok is zátonyra futnak, mert tönkreteszi őket a film- és zeneipar okozta stressz, a hírnév, a féltékenység, vagy egyszerűen nem a megfelelő partnert választották maguk mellé. Bár nincsenek sokan, de akad egy maroknyi hollywoodi páros, akik igenis azt bizonyítják: létezik az igaz szerelem. Közülük mutatunk meg 4 olyan házaspárt, akik már 4 évtizede imádják egymást szüntelenül.

Egy tragédia árnyékában bontakozott ki a szerelmük: Meryl Streep és Don Gummer

Meryl Streep és Don Gummer (kép forrása: thisisitaly.com)

A 74 éves, háromszoros Oscar-díjas filmsztár több mint 40 éve ment hozzá élete szerelméhez, a 76 éves Don Gummer szobrászhoz. A pár 1978-ban találkozott először, néhány héttel azután, hogy a 29 éves Streep akkori szerelmét gyászolta, John Cazale színészt, aki a karjai között halt meg tüdőrákban. Ha ez nem lett volna elég, arra kellett hazamennie egy kanadai utazást követően, hogy kilakoltatták abból a lakásból, ahol addig a kedvesével élt. A színésznő öccse, Harry sietett a segítségére, és barátját is magával vitte: Don Gummert. Milyen különös a sors, nem igaz? Körülbelül hat hónappal később Streep és Gummer összeházasodtak a filmcsillag szüleinek otthonának a kertjében, 1980 szeptemberében. A következő években négy gyerekük született: Henry, Mamie, Grace és Louisa. A pár gyakran mutatkozik együtt a vörös szőnyegen, de ennek ellenére a rajongókat kizárva élik visszafogottan a magánéletüket.

Azt kérdezed, mi lehet a házasságuk titka? A Cheatsheet megosztotta az olvasókkal színésznő válaszát: „Minden felmerülő kérdésről beszélni kell, még a legkisebb dolgokról is. Meg kell hallgatni a partnered problémáit, javaslatait és tanácsait, és el kell fogadni, ha nincs mindig igazad. A beszélgetés a sikeres házasság kulcsa.”

Egész gyerekkorukban ismerték egymást: Dustin és Lisa Hoffmann

Lisa és Dustin Hoffman (kép forrása: Getty Images/Tristan Fewings és Evan Agostini)

A 85 éves Dustin Hoffman és 68 éves felesége 43 éve házasok. „Keményen dolgozunk rajta” – mondta Lisa a Closer Weeklynek, amikor arról kérdezték, mi a házasságuk titka. Lisa és Dustin szerelme attól olyan különleges, hogy szinte egész életükben ismerték egymást, mert Dustin anyja barátja volt Lisa nagymamájának. Először egy családi grillezésen találkoztak, amikor Dustin 27, Lisa pedig 10 éves volt, aki még aznap kijelentette: Dustin lesz a férje, ha felnő. Egy időre elsodródtak egymástól, és mindketten megházasodtak, majd el is váltak. A páros Lisa nagyapjának temetésén találkozott legközelebb, amikor ő 22, Dustin pedig 38 éves volt. Azután elkezdtek randizni, és 1980-ban összeházasodtak. Négy gyerekük született: Jake, Rebecca, Maxwell és a legkisebb, Alexandra. Habár Lisa álma teljesült, nem mindig volt áloméletük, mivel egy időben a színészt szexuális zaklatással vádolták. Nehéz időszak volt számukra, de végig kitartottak egymás mellett, és teszik a mai napig is!

Már az első randin összevesztek: Denzel és Pauletta Washington

Pauletta és Denzel Washington (kép forrása: thisisitaly.com)

Pauletta és Denzel is egy forgatáson találkoztak, ahogy sok hollywoodi párral megesik. Mindketten szerepeltek a Wilma című tévéfilmben 1977-ben, amikor még pályafutásuk elején jártak. Később egy partin mutatták be őket egymásnak. Rövidesen sort kerítettek az első randevújukra, ahol Paulettának kellett fizetnie a taxiért, mert Denzelnek elfogyott a pénze, és emiatt csúnyán össze is vesztek, ám ez nem vetett gátat a szerelmüknek. Bár a pár majdnem 4 évtizede boldog házasságban él, de a kétszeres Golden Globe-díjas Denzelnek háromszor kellett megkérnie szerelme kezét, mire megkapta a vágyott „Igent”. Amikor Pauletta végül készen állt rá, a két sztár 1983-ban összeházasodott. Egy évvel a házasságkötés után megszületett első gyermekük, John David. Őt Katia követte, majd 1991-ben az ikrek, Olivia és Malcolm.

Az évek során Pauletta és Denzel is hangsúlyozta, hogy a sikeres házasságnak nincs egyetlen titka, de kulcsfontosságú az egymás iránti elkötelezettség és a felmerülő problémák megoldása. „Nem minden a nászutas szerelem, az nem tart örökké, szóval dolgoznotok kell rajta. És remélhetőleg először jó barátok vagytok, az segíthet!” – mondta Denzel Washington egy 2013-as interjúban.

A véletlen hozta őket össze: Jamie Lee Curtis és Christopher Guest

Jamie Lee Curtis és Christopher Guest (kép forrása: pinterest/ivillage.com)

1984-ben házasodtak össze, hat hónappal azután, hogy Jamie először meglátta Christophert, a színészt, forgatókönyvírót és zeneszerzőt a Rolling Stone magazinban. „Úgy ismerkedtem meg a férjemmel, hogy megláttam a képét egy magazinban, és hangosan azt mondtam egy barátomnak, hogy feleségül fogok mennek ehhez a fickóhoz, majd a felesége lettem… hónapokkal később” – idézi Curtist a Today. Mint kiderült, a barátja ismerte Guest ügynökét, és megpróbáltak vele kapcsolatba lépni, de végül meghagyták neki Jamie számát, de sose hívta fel. Viszont ezután nem sokkal, véletlenül találkoztak egy étteremben, és Jamie nem volt rest megjegyezni a három asztallal odébb ülő Guestnek, aki felismerte: ő kereste telefonon. Erre mit tett a férfi? Megvonta a vállát és elment. Másnap pedig felhívta Curtist, és onnantól kezdve felgyorsultak a dolgok köztük. Mindez júniusban történt és decemberben már egybe is keltek. A színésznő a saját bevallása szerint már az első randin érezte, hogy megtalálta az igazit. De nemcsak sztárok, és házastársak, hanem szülők is. A házaspárnak 1986. december 13-án született meg első gyermeke, Annie. Tíz évvel később, 1996 márciusában örökbe fogadták következő gyermeküket, Rubyt.

Kíváncsi vagy arra, mit tanácsol Jamie Lee Curtis annak, aki tartós házasságra vágyik? „Házasodj össze az ellentéteddel.” – mondta egy 2018-as interjúban – „ A férjemmel ellentétesek vagyunk. 33 éve azok vagyunk, és mindig is azok leszünk”. Persze ez nem jelenti azt, hogy teljes mértékben ellentétesek, mert nagyon is sok közös akad bennük. A színésznő arra céloz: így egészíthetik ki igazán egymást a párok.
Wadolowski-Balogh Orsolya

**********
Kiemelt kép: thisisitaly.com
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
További érdekes, tartalmas cikkekért görgess tovább!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről?
Kérd hírlevelünket, amelyre ezen a linken tudsz feliratkozni: Női Szalon hírlevél
Köszönjük, hogy itt vagy és olvasod a Női Szalon magazint!

ez is érdekelhet