Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Idézetcsokor: a hírességek szerint ezért jó az élet ötven felett

Idézetcsokor: a hírességek szerint ezért jó az élet ötven felett

Női Szalon

Az ötvenes éveiket taposókból valamiféle megfoghatatlan magabiztosság sugárzik

Az ötvenedik évüket betöltők tiszteletére összegyűjtöttük a hírességeknek tulajdonított 14 legjobb idézetet e komoly mérföldkővel kapcsolatban. Azonban nem mindegyik sztár kerített nagy feneket e különleges eseménynek. Például Madonna a maga megszokott különc módján, ám rosszkedvűen lépett az ötvenedik életévébe…de mások, mint például J. K. Rowling, Michelle Obama és Jennifer Aniston, e jelentős évfordulóban inkább annak a lehetőséget látták, hogy hosszú, egészséges és boldog életet éljenek.

Az ötvenedik életévünk betöltése nem szabadna, hogy tabutéma legyen, amit az itt következő idézetek is megerősítenek.

Jennifer Aniston

„Szerintem az élet nem áll meg ötven felett sem. Épp ellenkezőleg, inkább egyre izgalmasabb lesz. Valamilyen okból kifolyólag nem becsüljük meg a betöltött éveinket, és rosszul állunk az öregedéshez is. Sokkal inkább valamiféle negatív dologként tekintünk az évek múlására annak ellenére, hogy e bolygón valamennyiünk kétségtelenül minden nappal csak idősebb lesz.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés

Viola Davis

„Az ötvenedik születésnapom után arra éreztem késztetést, hogy önmagammal szemben együttérzően és megbocsátóan vessek számot az életemmel. Ma már majdhogynem teljes mértékben el is tudom fogadni az idősebb énemet.”

Marcia Gay Harden

„Azzal ünnepeltem, hogy feldobtam a fazekaskorongra egy nagy agyagdarabot, majd a Catskill-hegységben lévő birtokunkon található tóban vízisíztem, végül még aznap éjjel meztelenül fürdőztem a csillagos ég alatt. Csak szerettem volna szabadnak és örömtelinek érezni magam, és pontosan így is éreztem magam az ötvenedik születésnapomon.”

Nicole Kidman

„Csak azt mondom magamnak, hogy rendben, ez az életem, és nagyon-nagyon örülök, hogy betöltöttem az ötvenet. Szerintem egy bizonyos kor felett már így vagyunk a születésnapokkal, csak azt mondjuk, hogy nagyszerű, most akkor jöjjön, aminek jönnie kell.”

Matt LeBlanc

„Szívás, ezen nincs mit szépíteni. Arra gondoltam, hogy hűha, hogy rohan az idő, mintha csak most lettem volna negyven.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt LeBlanc (@mleblanc) által megosztott bejegyzés

Elle Macpherson

„Nagyon ki vagyok békülve magammal, erős, boldog és motivált vagyok. Remélhetőleg az évek alatt szert tettem egy kis bölcsességre. És már kellő humorérzékkel állok az elkövetett hibáimhoz. Elfogadtam, hogy nincs mindig igazam, és hogy ez ugye nem a világ vége.”

Madonna

„»B*ssza meg, ötven vagyok!« – …Bocsi.”

Julianne Moore

„Az az igazság, hogy ha betöltjük az ötvenet, akkor biztosan tudhatjuk, hogy több van mögöttünk, mint előttünk, és ez bizony mindent megváltoztat. Arra gondolunk, hogy túl vagyunk már életünk delén. Ez nem jó érzés, de utána átgondoljuk az életünket, és azt kérdezzük magunktól, hogy most azt csináljuk-e, amit tényleg szeretnénk csinálni, és azzal töltjük-e az időnket, amivel tényleg szeretnénk.”

Barack Obama

„Elég öreg vagyok már ahhoz, így remélhetőleg elég sok hibát követtem már el ahhoz, hogy azokat ne ismételjem meg. És még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy értékelni tudjam ezt a bölcsességet.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barack Obama (@barackobama) által megosztott bejegyzés

Michelle Obama

„Korábban soha nem voltam ennyire magabiztos önmagamat illetően, és soha nem voltam biztosabb abban, hogy ki is vagyok. De megállás nélkül az egészségem miatt aggódok, és kínosan ügyelek arra, hogy egészségesen étkezzek, eleget mozogjak, és időben orvoshoz menjek, ha itt vagy ott fáj. Nagyon szeretném, ha kimondottan aktív lennék nyolcvan-, kilencvenéves koromban.”

Joan Rivers

„Remek, ha ötvenévesnek nézünk ki… hatvanévesen!”

J. K. Rowling

„Az édesanyám negyvenöt éves korában hunyt el… Minden eltelt évet meg kell ünnepelni, amíg még itt vagyunk, főként, ha jó egészségben. Vagy megöregszünk, vagy meghalunk, nincs más lehetőség. Én inkább maradnék még; még fel kell nevelnem a gyerekeimet, és még meg kell írnom egy csomó könyvet.”

Emma Thompson

„Ha vigyázunk magunkra, és egészségesek vagyunk, akkor tevékenyen fognak telni a napjaink. De hogy úgy csináljunk, mintha nem öregednénk?! Őszintén úgy gondolom, hogy a generációnk infantilizálódása korunk egyik legnagyobb problémája. Amikor azt látom, hogy milyen sokan szeretnének ötvenévesen harmincöt évesek lenni, elgondolkodom, vajon miért, miért ne akarnánk ötvenévesek lenni, és jól érezni magunkat ennyi idősen is a bőrükben, és már miért lenne olyan szörnyű ebben a korban is felvállalható döntéseket hozni.”

Oprah Winfrey

„Amit ez alatt az ötven év alatt megtanultam, az az, hogy ha megengedhetjük magunknak, hogy megtapasztaljuk a mélységet, a csodát, a szépséget, az őrületet és a küzdelmet, vagyis mindent, ami a teljes élethez hozzátartozik, akkor félelem nélkül élhetünk, mivel arra a felismerésre jutunk, hogy ha egyszerűen csak tovább lélegzünk, legyőzhetetlenek leszünk.”

 

Neked ajánlott >
27 energianövelő étel és ital fáradtság ellen

Neked ajánlott >
Férjhez megy a lányom! Tippek, tanácsok örömszülőknek

***********

forrás: képek: Canva, hivatalos Instagram oldalak
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet