Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRA Svájc gyöngyszeme – A Brienzi-tó
Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRA Svájc gyöngyszeme – A Brienzi-tó

Svájc gyöngyszeme – A Brienzi-tó

Női Szalon

Ha a sármos Dr. Martin Gruber hegyi doktorunk megunná Tirolt, akkor a Brienzi-tó és környéke elbűvölő helyszíne lehetne további kalandjainak.
A kristálytiszta, kék alpesi tó Svájc északi részén, a berni kantonban fekszik. Meseszép hely, amely télen-nyáron vonzó, változatos programokat kínál az idelátogatóknak.
A tó, a mellette fekvő Brienz városkáról kapta nevét. A hegyekkel körülvett, alig 3000 fős, hangulatos település pár utcából áll. Ezek közül leghíresebb a Brunngasse, amelyet a közelmúltban Európa legszebb utcájának is megválasztottak. A szépen karbantartott, fafaragásokkal díszített faházak többségét a 18. században építették. Tavasztól őszig megcsodálhatjuk az erkélyekről leomló, csodálatos virágokat. Karácsonykor pedig ünnepi fényben pompázik a főutca.

Brunngasse-Brienz

Brunngasse-Brienz

Brunngasse-Brienz

Brienz városa büszke fafaragó hagyományára. Az 1860-as években 1065 mester dolgozott a környéken. Itt található Svájc egyetlen fafaragó- és hegedűkészítő iskolája. Van múzeumuk e témában és néhány műhely ma is meglátogatható.  A szuvenír boltokból nem hiányozhatnak a különböző fából készített ajándéktárgyak és a városban kiállítottak több, óriási faszobrot.

Brienz-faszobor

Jó idő esetén ne hagyjuk ki a fürdőzést, csónakázást és a szépséges tóparti sétányon való andalgást sem! A tavon közlekedő menetrend szerinti hajójárattal körbelátogathatjuk a tóparti kis településeket.

Brienzi-tó

Külön említést érdemel Giessbach. Innen siklóval kapaszkodhatunk fel a patinás Grand Hotel Giessbach kastélyszállóhoz. Majd onnan vezet tovább utunk a lélegzetelállító vízeséshez.

Giessbach-fogaskerekű

Grand Hotel Giessbach

Giessbach vízesés és a Grand Hotel Giessbach

Giessbach vízesés

Giessbach mellett látogassunk el a festői Bönigenbe és sétáljunk fel a goldswili templomromhoz!

Goldswil-templomrom

 

Böningen

A Brienzi-tónál találjuk Európa utolsó működő gőzvasútját a Rothorn Bahn-t, amellyel csodálatos kirándulást tehetünk a vidéken.

Rothorn Bahn

A környéken érdemes még meglátogatni a Ballenberg falumúzeumot valamint a Brienz közelében fekvő Vadasparkot is.

A hosszabb túrákat kedvelőknek ajánlom a Bergfex.com weboldalt. Itt minden információ megtalálható a tó környéki túrázási és sportolási lehetőségekről. Forrás valamint további információk, tudnivalók itt.

Neked ajánlott >
2000 levél -a Miss Universe verseny 10 elképesztő ruhája

Neked ajánlott >
Milyen ajándékot vigyünk a ház vagy lakásavatóra?

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet