Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Te is ilyen fitt leszel 70 felett? Motiváció az újévre

Te is ilyen fitt leszel 70 felett? Motiváció az újévre

Női Szalon

A 2019-es esztendő utolsó hónapja a karácsonyi és szilveszteri készülődés, ünneplés és eszem-iszom mellett az elkövetkezendő évre szóló fogadalmak és elhatározások ideje is volt.
A mottó: új év, új kezdet, új Én!
Legtöbben a fogyást és életmódváltást valamint a káros szenvedélyekről való lemondást tűzték ki célul és a „januártól minden más lesz” jelmondat alapján nekirugaszkodtak az új évnek. Mi lesz az elhatározásból februárra? Szinte semmi! A megdöbbentő statisztika szerint 100-ból csak 8 ember képes hosszútávon megtartani a saját magának tett újévi fogadalmát. Ráadásul 50 év felett még gyakoribb a kudarc esélye.
Mit tudunk tenni ez ellen? Mi segíthet abban, hogy ne bukjunk el?
Először is nagyfokú önismeretre van szükségünk. Tisztában kell lennünk azzal milyen elvárásoknak tudunk megfelelni, mire vagyunk képesek a hosszútávú célkitűzésünk sikeres megvalósítása érdekében.
Gondolkozzunk el azon milyen volt az elmúlt esztendőnk és írjuk le mi az, amin ez évben változtatni szeretnénk és miért. Ha túl sok mindenen, érdemes egy számunkra hangsúlyos dologra fókuszálnunk.
A régi, rossz szokásoktól való megszabadulás vagy éppen egy új szokás bevezetése életünkbe komoly akaraterőt, kitartást és sok lemondást igényel. Vajon sikerülni fog, ha lehetetlen elvárásokat támasztunk magunkkal szemben?
A célkitűzésünk tehát legyen reális, konkrét. Koncentráljunk egy célra, ne aprózzuk el magunkat és fontos, hogy higgyünk benne! Ha megvan a célunk, elengedhetetlen a tervezés a hogyan, mikor, milyen formában és mikorra kérdések alapján.
A motivációnk, lelkesedésünk tartós fenntartásához szükségünk van önjutalmazásra és fontos, hogy egy-egy esetleges ballépés, hiba után képesek legyünk megbocsátani önmagunknak. A lényeg az, hogy hibázni lehet, de ne adjuk fel!
Minden egyes nappal, amivel közelebb kerülünk a célunkhoz nő az önbecsülésünk, erősödik az önmagunkba vetett hitünk és az önbizalmunk.

Sikeres újévi életmódváltáshoz inspirációként szeretném megosztani két 70 év feletti hölgy, Lauren Bruzzone és Lim Jong So rövid történetét. Ők ketten példát mutatnak nekünk az erejükkel, kitartásukkal és elszántságukkal. Elképesztően motiváló a hozzáállásuk. 70 felett is keresik a kihívásokat és fontos számukra a folyamatos fejlődésük.

Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: „oké, ez a határ”. Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni. Ayrton Senna

Lauren Bruzzone (72)


Lauren Bruzzone 72 éves ügyvéd és egyetemi adjunktus Connecticutban él. Munkájában már nem aktív, hiszen pár évvel ezelőtt nyugdíjba vonult, de ugyanez nem mondható el az életmódjáról. A mozgás ugyan mindig jelen volt életében, táncos és step aerobik valamint jóga- és balettórákra is járt, de pár éve egy teljesen más jellegű tréning állhatatos rajongója lett.
5 évvel ezelőtt egy barátja ismertette meg vele a Crossfit edzésprogramot, amely a funkcionális edzés alapjaira épülő, magas intenzitású, sokszínű mozgásforma.

Neked ajánlott >
Ludmila Smirnova, aki szívesen adna másoknak egy kis előnyt

Lauren 67 évesen, miért is ne alapon vágott bele ebbe az intenzív, nehéz testedzésbe és azóta elkötelezett híve lett.
Heti több alkalommal jár edzeni a Carozza Fitness terembe és nincs akadály számára. Legyen bármilyen kemény is az adott gyakorlat Ő mindig megpróbálja, nem él kifogásokkal és folyamatosan fejlődni szeretne.
Mire képes ez a filigrán 72 éves hölgy? Nos, az alábbi hihetetlenül inspiráló videókból megtudhatod:

Lim Jong So (75)

Nem, ez nem elírás! A képen látható csinos, fiatalos dél-koreai hölgy Lim Jong So 75 éves. Ő is aktív életet élt, mint Lauren, 35 évig aerobikozott. Ezt a sportos életmódot szakította meg egy komoly egészségügyi probléma. Gerinccsatorna szűkülettel diagnosztizálták, amely állandó, erős hátfájdalmakkal járt és a jobb lábát is korlátozta mozgásában. Orvosa elmondta neki, hogy betegségére nincs eredményes kezelés és még egy műtét sem garantálhat teljes gyógyulást. Egyedüli hasznos gyógymódként a mozgást, elsősorban az izomerősítést javasolta Lim-nek.
Lim megfogadta a tanácsot és 74 évesen 2018 májusában elkezdte az edzéseket. Személyi edzője segítségével heti 3 alkalommal tréningezett. Az első időkben borzasztó fájdalmai voltak, alig bírta elvégezni a gyakorlatokat, de elszánt volt és kitartó.
Ez az elszántság végül meghozta gyümölcsét. A fájdalom elmúlt és Lim a gyógyulás útjára lépett. Ez volt az a pont, amikor a trénere megkérdezte, hogy lenne-e kedve még komolyabb edzésekbe fogni, versenyekre járni. Lim először nem vette komolyan az ötletet és korára hivatkozva őrültségnek tartotta. A konzervatív, szigorú, férfiuralta környezetből jövő Lim azt sem tudta elképzelni, hogy egy pici bikiniben, magassarkú cipőben pózoljon.
Végül edzőjének sikerült meggyőznie Őt és kisvártatva elérkezett az első verseny. Lim ugyan itt nem ért el sikert, de a közönségtől annyi figyelmet, elismerést kapott, hogy ez még keményebb munkára sarkallta.
A következő versenyén már 2. helyezett lett a 38+-os női kategóriában. Vetélytársai közül senki sem volt 40 évesnél idősebb és így valósította meg ezt a fantasztikus sikert.
Lim természetesen itt nem állt meg, azóta is szorgalmasan jár az edzésekre és elmondása szerint 80 éves koráig biztos nem hagyja abba. Kortársainak pedig azt üzeni, hogy ne adják fel, kövessék az álmaikat és higgyenek abban, hogy idős korukban is nagyszerű életük lehet.

Neked ajánlott >
80 nap alatt a Föld körül 80 évesen - egy elképesztő kaland

források: innen valamint itt  itt

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet