Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRAKönyvajánló 3 érdekes könyv csak nőknek

3 érdekes könyv csak nőknek

Női Szalon

Három különböző témájú könyvet ajánlok figyelmetekbe, amelyek érdekesek, szórakoztatóak és praktikus tanácsokkal is ellátnak minket, 40 és 50 év feletti nőket.

1. Elizabeth Davis-Carol Leonard: Életkör – a női lét tizenhárom archetípusa

Életünk folyamán különböző életszakaszok váltják egymást. Ezek mindegyike tartogat számunkra jó és rossz élményeket, meglepetéseket, tapasztalásokat. Az Életkör tizenhárom archetípusban mutatja be a nő életútjának állomásait, és segít abban, hogy felismerjük, megértsük saját életszakaszainkat. Amazon, ​Anya, Szerető vagy Matriarcha? Vajon egy negyvenes éveiben járó nő melyik életszakaszánál tart? Korábban könnyedén középkorúnak bélyegezték volna, de a 21. századi nőket már egyre kevésbé kötik a régi életkori kategóriák. A két szerző, Elizabeth Davis és Carol Leonard által kidolgozott, születéstől halálig tartó női életkör szakaszai, a hagyományos archetípusok áthatják egymást, és a körnek nincs eleje, sem vége. Az Életkör különleges útmutató a női lét és a nők kollektív képességeinek mélyebb megismeréséhez.
A könyv része egy izgalmas teszt is, melynek segítségével az olvasó meghatározhatja, élete jelenlegi periódusában melyik archetípus áll hozzá a legközelebb, és milyen folyamatoknak lesz részese – ezáltal harmonikusabban élheti át azokat.

2. Csehek Katalin: A második szív – Avagy a női újjászületés útjai

Ez a könyv a világ különböző tájain kifejlesztett torna módszerek és gyógyító praktikák lényegretörő gyűjteménye a női medence egészségének helyreállítására és annak fenntartására – otthon végezhető torna gyakorlatok leírással és képekkel ábrázolva – Pilates, Callanetics, Aviva Módszer, Oszteopatia, Fizikoterápiás gyakorlatok, Kégel, PaulaMódszer, Etka Jóga, Hormon Jóga, Asszonytorna, Mazdaznan, Hastánc. Kifejezetten ajánlott, hasznos olvasmány 40 és 50 év feletti nőknek. Ebben a korban fokozottan oda kell figyelnünk medencénk egészségére.

3. Chris Crowley-Henry S. Lodge: Minden évvel fiatalabb nőknek


Az okos nők nem öregszenek. Az okos nők fiatalodnak. Csak meg kell dolgozniuk érte. Hetente hat napon át keményen kell edzeniük jógázni, futni, síelni, biciklizni, evezni, súlyt emelni, az élet minden percében kapcsolatokat építeni, másokon segíteni, az agyat dolgoztatni, szeretni, megsimogatni egy gyerek fejét. Ilyen egyszerű. Legalábbis ezt állítja dr. Henry S. Lodge, a neves New York-i belgyógyász és Chris Crowley nyugalmazott ügyvéd – maga is a 80-as korcsoport tagja és az aktív életforma elkötelezettje -, akik a férfiak bátorítására írt korábbi kötetük, a Minden évvel fiatalabb hatalmas sikerén felbuzdulva ezúttal az 50 feletti nőkhöz fordulnak. A Minden évvel fiatalabb – nőknek a korosodó nőket szeretné felrázni a testi-lelki-szellemi tespedésből. Hogyan éljünk egészségesen? Hogyan kerüljük el a kor előrehaladtával általában fenyegető betegségeket és baleseteket? Hogyan birkózzunk meg az idősödés lelki és szellemi problémáival? Hogyan lehet a menopauza után még három, négy, sőt akár több évtizeden át egészségesen, fitten, energikusan élni, és megőrizni nőiességünket? A Minden évvel fiatalabb – nőknek biztató válaszokat ad ezekre a kérdésekre.

Neked ajánlott >
Celeste Barber, aki mesterien figurázza ki a tökéletes testű sztárokat

**********
Nem szponzorált tartalom.
Források:   itt  és itt
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet