Dankóné Reisinger Magdi a Vegasziget weboldal és márka alapítója már gyermekkorában szeretett a konyhában tüsténkedni. 12 éves volt, amikor először lepte meg családját egy finom, húsmentes ebéddel, amellyel nagy sikert aratott szerettei körében. Ettől kezdve a főzés lett az egyik kedvenc elfoglaltsága, és ez a „szerelem” azóta is töretlenül tart.
34 évesen, boldog feleségként és családanyaként ért sokkolóan, de talán nem teljesen váratlanul a diagnózis: születésemkor fertőzött vért kaptam, így egy, kezelés nélkül könnyen halálos betegséggé váló kórt, a hepatitis C-t „rejtegetem” magamban. Ráadásul „alattomos” betegségem – az eltelt sok-sok évnek köszönhetően – eléggé előrehaladott stádiumban került a közelmúltban felfedezésre. 4 fokozatból a 3. végén jártam, amikor idén februárban villámcsapásként ért a diagnózis.
Meg kell gyógyulnom. Vajon ha ez előbb kiderül, férjem engem választ? És belevágunk-e életünk legnagyobb feladatába, a gyermeknevelésbe? – ilyesmi gondolatok cikáztak végig az agyamon. Mindezek Fannusunkra mosolyogva, de könnyeket hullajtva törtek elő belőlem. Egyfelől megrendített a valóság, másfelől megkönnyebbülés is volt, hiszen sok minden kitisztult.
A diagnózis után pár nappal férjével felkerestek egy szakorvost a debreceni Klinikán. Ott tudták meg, hogy ez az orvos, egy országos gyógyszerkísérletbe keresett négy – előrehaladott állapotban lévő – Hepatitis C-s beteget. Éppen egy hely volt még a kísérletben…Magdi lett a negyedik szerencsés kiválasztott, és a féléves, megterhelő, mellékhatásoktól sem mentes kezelésnek hála meggyógyult.
- Forrás: Dankóné Reisinger Magdolna: Most tiéd a konyha! Vegetáriánus, vegán szakácskönyv belevaló fiataloknak
A betegsége, a teljes gyógyuláshoz vezető életmódváltása, tapasztalásai arra inspirálták, hogy minél több embernek segítsen, minél több emberhez juttassa el mindazt az információt, ismeretet, amelynek ő, a vegán és vegetáriánus életmóddal kapcsolatban birtokában van.
Így lett mára, az elmúlt évek során kedvtelésből íródott nagy olvasottságú gasztroblogból a népszerű Vegasziget oldal és brand, ahol nemcsak megannyi ínycsiklandó recept közül választhatod ki a neked tetszőt, hanem például főzőtanfolyamokon is részt vehetsz vagy házi, tartósítószermentes kézműves termékeket valamint könyveket is vásárolhatsz.
Magdi az elmúlt években több szakácskönyvet írt és adott ki. Társszerző volt egy 4 kötetet felvonultató vegán szakácskönyv sorozatban, majd kiadásra került a 6-12 éves gyerekeknek szóló receptkönyve „A főzés gyerekjáték” valamint a 23 zöldséget bemutató „Kalandozások Zöldségországban” című mesekönyve.
- Forrás: Dankóné Reisinger Magdolna: Most tiéd a konyha! Vegetáriánus, vegán szakácskönyv belevaló fiataloknak
Nem olyan régen jelent meg a kamaszoknak szóló: Most tiéd a konyha! Vegetáriánus, vegán szakácskönyv belevaló fiataloknak című könyve.
A 120 oldalas, 40 darab gyönyörűen fotózott, különböző nehézségű, változatos receptet, számtalan praktikus tippet, és az ételek egyes alapanyagaihoz köthető fontos, figyelemre méltó tudnivalót tartalmazó szakácskönyv kitűnő ajándék lehet a főzéssel most ismerkedő nagyobb gyerekeknek.
A könyv célja, hogy értelmes elfoglaltságot nyújtson a gyermekeknek, és ezáltal is egyben tartsa a családokat.
A precízen, egyszerűen, érthetően megírt vegán és vegetáriánus receptek nagy segítségére vannak a fiatal, kezdő, hobbi „séfeknek”, ennek köszönhetően akár egyedül is belevághatnak egyik-másik étel elkészítésébe.
Természetesen igazán remek időtöltés, az összetartozás élményét erősítő lehet az is, ha a családjukkal vagy a barátaikkal közösen fognak bele a sütés-főzésbe.
A gyűjteményben található pompás receptek olyan változatosak, hogy még a legválogatósabb kamaszok is könnyedén találnak a fogukra valót.
Egy kis ízelítő a tartalomból:
Induljon jól a reggel! – Reggeliötletek
Nyomás, vár a suli! – Tízóraitippek
Nagykanállal dől a lé – Levesek minden alkalomra
Amikor fő az étel – Tartalmas főételek
Ne legyünk fasírtban – Fasírtok vegetáriánusoknak
Kenyérre lehet kenni – Pástétomkóstoló
Nem csak nyulaknak – Megunhatatlan saláták
Süssünk ki valamit! – Sósan és édesen
Valami roppanósat? – Egészséges snackek
Erre inni kell! – Tényleg üdítő italok
A „Most a tiéd a konyha” című könyv kitűnő alternatívákat mutat azoknak a vegán vagy vegetáriánus életmód iránt érdeklődő fiataloknak, akik szeretnék étkezésüket megreformálni, egészségesebben enni vagy éppen a környezetük megóvása, az állatok szeretete vezérli őket.
A könyvet itt tudod megvásárolni valamint böngészhetsz a különféle, finom növényi alapú receptek között is: Vegasziget.
**********
Források: Vegasziget Facebook, Vegasziget
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon