Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ 20 optimista, derűlátó idézet (nem)csak 40 év feletti nőknek

20 optimista, derűlátó idézet (nem)csak 40 év feletti nőknek

Női Szalon

„Az élet nem habostorta, Pelikán” mondja Virág elvtárs Pelikán Józsefnek a Tanú című filmben.
Ez az, amit már biztosan tudunk, és meg is tapasztaltunk így negyven, ötven év felett. Mégis úgy gondolom, hogy korosztályunk a megélt nehézségei ellenére képes a bizakodó, optimista, pozitív életszemléletre.

Én személy szerint nem hiszek a rózsaszín ködbe burkolódzó, légy boldog minden körülmények között jelszavú hurráoptimizmusban, sokkal inkább hiszek a jó értelemben vett pozitív gondolkodásban, önmagamban, az erőmben, hogy képes lehetek bármire, és abban, hogy sok szép dolog várhat még rám a jövőben…és nem utolsósorban hiszek egy igazi, őszinte, felszabadító nagy nevetésben, amely kiváló „társunk” lehet az élet hullámtengerében.
Akkor jöjjön most húsz, inkább komoly, mintsem humoros idézet, amely elgondolkodtat, és jó néhány megszívlelendő tanácsot is ad.

Nicholas Sparks

Tarthatnak álmodozónak, bolondnak vagy akinek akarnak, mégis úgy gondolom: minden lehetséges.

Nick Vujicic

Találkoztál már valaha sikeres, kiteljesedett, boldog emberrel, aki ugyanakkor pesszimista? Én nem. Ez azért van, mert az optimizmus erővel ruház fel, és irányítja az érzelmeidet. A pesszimizmus meggyengíti az akaratodat, és elősegíti, hogy az aktuális hangulatod befolyásolja a cselekedeteidet. Optimista szemlélettel viszont a hozzáállásodat irányíthatod, hogy a legjobbat tudd kihozni a kétségbeejtő helyzetekből. Ezt nevezik „átírásnak”, mert míg néha a körülményeket nem tudod befolyásolni, azon igenis képes vagy változtatni, hogyan tekints a dolgokra.

Rita Barros

A szépség belülről fakad, az optimizmusból és az életbe vetett hitből.

Monica Baldwin

Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk. Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk! És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben.

Csernus Imre

A mosolygós ember sebe gyorsabban gyógyul. Ilyenkor az immunitás megváltozik, a szervezet minden reakciója más. Ez az az állapot, amikor úgy állsz az élethez, hogy a pohár félig tele van, és nem azon siránkozol, hogy úristen, a pohár félig üres.

Márai Sándor

Biztosan tudom, még tartogat az élet számomra valamit, ami egyszerre lesz orvosság és édesség, mámor és szőlőcukor. Megállok, körülnézek, várakozom.

Müller Péter

Tudod, ha engem a kútba löknek, még le sem értem a fenekére, de már zuhanás közben azon gondolkodom, hogyan fogok én innen kijutni?

Csitáry-Hock Tamás

A „most” nem ok arra, hogy ne higgy a következő pillanatban, a következő pillanat jóságában. Nem ok arra, hogy lemondj mindenről, lemondj az álmaidról. Hogy ne higgy a jövőben, ne higgy a megoldásban. Mert van jövő, van megoldás. Ebben higgy, erre figyelj. Most.

Gary Chapman

Minden egyes nap esély arra, hogy életünket jobb irányba fordítsuk.

Henry David Thoreau

Ne aggódj, ha fellegvárakat építettél! Ott vannak a helyükön. Most rakd alájuk az alapjukat!

Kätlin Kaldmaa

Ami van, az van, ami nincs, az lehetséges.

Scott Shaw

Hányszor történt veled valami olyasmi, amit nem szerettél? És hányszor volt, hogy a kezdeti negatív tapasztalat gazdagabbá tett téged, új lehetőségeket kínált:

– erősebbé tett

– megismertetett új emberekkel

– lehetővé tette, hogy tisztábban lásd az emberi természetet

– képessé tett rá, hogy mélyebben megértsd a saját létedet.

A helyzetek és körülmények nem rosszak. A döntéseid, ahogy azokat kezeled, irányítást biztosítanak a számodra, és lehetővé teszik, hogy megszabadulj minden negatív dologtól. A békéhez vezető úton ne hagyd, hogy látszólag negatív események átvegyék fölötted az irányítást, és uralni kezdjék a gondolkodásodat. Ehelyett inkább arra figyelj, hogyan fejlődhetnél tudatosan a tapasztalat által!

Vekerdy Tamás

Javíthatatlanul optimista vagyok, bár az élet pesszimizmusra szeretne tanítani, de nem hagyom magam.

Kurt Tepperwein

Pozitívnak lenni nem azt jelenti, hogy mindenbe belenyugszunk. Sokkal inkább, hogy a jó megoldás reményében felkutatjuk az erőforrásainkat, és azt tesszük, ami helyes és megfelelő.

Lucy Maud Montgomery

Sose féljünk semmitől! Ennél szörnyűbb rabszolgaságot elképzelni sem tudok. Legyünk csak merészek, és kalandvágyók, és reményteliek! Táncos léptekkel menjünk az élet elébe, kitárt karral fogadjunk mindent, amit ad!

Kätlin Kaldmaa

Mag van minden rétegek alatt, melegség van minden jég alatt, mozgás van minden mozdulatlanság alatt, egész van minden repedés alatt.

Carlos Ruiz Zafón

Őrizd meg az álmaidat! (…) Soha nem tudhatod, mikor lesz szükséged rájuk.

 

Neked ajánlott >
Popper Péter 10 lélekemelő gondolata

Neked ajánlott >
20 humoros idézet az öregedésről

**********
Képek forrása: canva.com
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet