Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRA Mesevilágba repítő művészi pitekülönlegességek

Mesevilágba repítő művészi pitekülönlegességek

Női Szalon

Liz Joy desszertművész, az Inspired to Taste cég alapítója olyan lenyűgöző, cukoralapú mintákkal díszített pitéket és édességeket készít, amelyek majdhogynem túl jól néznek ki ahhoz, hogy megegyék őket. A desszertkészítés során az illusztrátorként és művészeti vezetőként szerzett tapasztalatait kamatoztatja, hogy a különleges alkalmakra, promóciós rendezvényekre szánt vagy márkaépítési céllal megrendelt szemet gyönyörködtető alkotásokkal elkápráztassa a megrendelőit. Bár Liz számos különféle édes nyalánkságot készít, leginkább a fantasztikus fantáziapitéiről ismert.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) által megosztott bejegyzés

A piték tetejét különféle mesékből, gyerekkönyvekből és más történetekből vett jelenetekkel díszíti. Piroska, Pán Péter, balerinák, tündérek és hableányok csak néhány azok közül a mesebeli alakok közül, amelyeket eddig megjelenített az édességeken.

„A piték a kedvenceim, mivel szinte kiáltanak egy kis díszítésért. Az egyik legjobb dolog a pitékben az, hogy én a felső tésztalapját kerek, alkotásra csábító vászonnak látom. Mindig is tudtam, hogy ilyen alakú alapra és ilyen keretbe szeretnék valami emlékezeteset alkotni.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) által megosztott bejegyzés

Az ételművész mindig azzal kezdi a munkát, hogy papírra veti a díszítéssel kapcsolatban felmerült ötleteit. Ezután elkészíti a pite tésztáját és a különféle díszítőelemeket. Ha elkészült a pite, Liz meglehetősen sok időt fordít a díszítésre, és addig dolgozik rajta, ameddig azzal maradéktalanul elégedett nem lesz. Különféle díszítőeszközöket, például texturált nyomókat és formákat használ a cukormázon a kívánt hatás elérése érdekében, és a fény-árnyék kontrasztot az ecsettel több rétegben felvitt cukorfestékkel hozza létre. Az általa használt valamennyi hozzávaló és dekorelem természetesen ehető.

A felülmúlhatatlan piték mellett  lenyűgöző, különféle ruhaneműk, emberek és állatok ihlette művészi süteményalkotásokat is készít. Ezeket a miniatűr mesterműveket farmer, ruha, felső vagy cipő alakúra vágja, majd a valósághű hatás elérése érdekében megfelelő textúrájú rétegekkel díszíti. Ha még mindez nem lenne elég, a legapróbb részletekig kidolgozza az olyan anyagok élethű felületutánzását, mint a csipke, farmer vagy kötött anyag. Ezen édességek készítéséhez gyakran merít ihletet a kifutókon és a piros szőnyegen látott káprázatos ruhakölteményekből.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) által megosztott bejegyzés

 

Neked ajánlott >
Elbűvölő barátságok - tüneményes képek

Neked ajánlott >
Könyvajánló: A hosszú élet titkai - Kék Zónák, ahol az emberek a legtovább élnek

***********
Források: itt és innen
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet