Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRA 2000 levél -a Miss Universe verseny 10 elképesztő ruhája

2000 levél -a Miss Universe verseny 10 elképesztő ruhája

Női Szalon

A 68. Miss Universe szépségversenyt 2019. december 8-án tartották Atlantában. A tavalyi győztes Fülöp-szigeteki Catriona Grey az esemény végén adta át koronáját utódjának, a 90 versenyző közül kiválasztott 2019. évi dél-afrikai győztesnek a természetes szépségű, tüsi hajú Zozibini Tunzinak. Nyolc év elteltével, Leila Lopes 2011. évi megkoronázása után nyert újra színes bőrű versenyző. Érdekesség és ezidáig még soha nem fordult elő, hogy a top 5 szépségverseny mindegyikét (Miss World, Miss Universe, Miss Teen USA, Miss USA, Miss America) színes bőrű versenyző nyerje.
A december 8.-i élő show-ban hagyományosan estélyi- és koktélruhában valamint fürdőruhában vonultak fel a versenyzők. A Miss Universe szépségverseny részeként különleges bemutatót is tartottak, amelyet két nappal az élő adás előtt rendeztek meg.
Itt a résztvevők olyan autentikus öltözékben jelentek meg, amely legjobban reprezentálta országuk kultúráját és emellett több versenyző ruhája fontos üzenetet is közvetített.
Lássuk hát a legszebbeket, leginspirálóbbakat, legizgalmasabbakat!
A győztes Zozibini Tunzi ” A szeretet hulláma” fantázianevű ruhájába 2000 levelet varrtak a dél-afrikai zászló színeiből. A levelek mindegyikét dél-afrikai férfiak írták hazájuk lányainak, asszonyainak, amelyekben szeretetükről és támogatásukról biztosítják őket. Dél-Afrikában elképesztő méreteket ölt a nők elleni erőszak és Zozibini Tunzi ezzel az inspiráló, erőteljes üzenetet közvetítő ruhával is szerette volna kifejezni tiltakozását ez ellen.

A „nemzeti viselet” verseny győztese a Fülöp-szigeteki Gazini Ganados lett. A Cary Santiago tervezte ruhát nemzeti madaruk a nagy Fülöp-szigeteki sas inspirálta.
Miss Laos, Vicitta Phonevilay elefánt jelmeze, amely több mechanikus darabot is tartalmaz, nemcsak Laosz nemzeti állatát ábrázolja, hanem nyilatkozatot tesz az Amazonas esőerdejét pusztító tűz elleni küzdelemről is.

Miss Malaysia 2019 Shweta Sekhon virágos csodaruhája, amely egyben egy terülj-terülj asztalkám hagyományos malajziai ételekből, mint például a kuih-talam és az onde-onde.

Neked ajánlott >
Filmsztárok anno - Felismered őket?

Miss Costa Rica, Paola Chacón Fuentes. Ezt a gyönyörű mozaikot a Costa Rica-i festett ökörszekerek ihlették. A tipikus Costa Rica-i kocsikat különböző, egyedi formatervezésű ragyogó színű rajzokkal, geometriai alakzatokkal, virágokkal, állatokkal vagy tájakkal díszítik. Az ökörszekér festés nemcsak Costa Rica nemzeti szimbóluma, hanem az UNESCO által az emberiség kulturális örökségévé is nyilvánított hagyomány lett.
Miss El Salvador, Zuleika Soler színpompás ruhája megjeleníti hazája nemzeti madarát a Torogozt és a fő mezőgazdasági terményeket, mint a kávé, cukor és a kukorica.

Miss Vietnam, Hoáng Thúy fejdísze egy phin szűrő, amelyet a vietnami emberek használnak híres kávéjuk elkészítéséhez.

Miss India, Vartika Singh ruhája a csodálatos indiai kézműves textíliák iránti tisztelet megtestesítője.

Miss Puerto Rico, Madison Anderson jelmeze Puerto Rico gyönyörű virágját a „flor de maga”-t jeleníti meg.

Miss Uruguay, Fiona Tenuta Vanerio a nemzeti zászló ihlette kosztümben.

+ 1 kedvencem ráadásként
…. a Mister Global múlt évi versenyéről, amelyet szeptember 26-án rendeztek meg Bangkokban és a versenyzők szintén felvonultak hazájukat leginkább reprezentáló ruhákban.

Jonny Onedera a szigeten őshonos guami jégmadár által inspirált jelmezben.

forrás: www.insider.com kiemelt kép Miss Uruguay, Fiona Tenuta Vanerio

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet