Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRAHírességek Celeste Barber, aki mesterien figurázza ki a tökéletes testű sztárokat

Celeste Barber, aki mesterien figurázza ki a tökéletes testű sztárokat

Női Szalon

Celeste Barber azzal szerzett magának hírnevet – valamint 9,6 millió Instagram-követőt -, hogy parodizálni kezdte a tökéletes testű hírességeket, modelleket, valamint influenszereket. Ehhez a sokszor idétlen, hordhatatlan gönceiket is magára kapja, kigúnyolva a kitekert testtartásukat, tökéletesre beállított pózukat, hogy bizonyítsa: mennyire nem életszerű, amit művelnek.

A jelenleg 41 éves Celeste Barber híres humoristának és tartalomgyártónak számít, aki akaratán kívül a body positivity mozgalom úttörője lett. Pedig egyáltalán nem ez volt a célja, egyszerűen csak szeretett volna másokat szórakoztatni. Mégis a tökéletesre tákolt sztárfotók kiparodizálója lett, aki egyetlen fényképpel képes az eredeti szétfilterezett, agyonretusált, szürreális pózba vágott sztárt nevetség tárgyává tenni. De honnan indult Celeste celeb-gúnyolása?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Celeste Barber (@celestebarber) által megosztott bejegyzés

Mesteri szatíraszínész

Celeste Barber 1982. május 6-án született Új-Dél-Wales északi határán, Ausztráliában Terranorában. Az iskolában képtelen volt nyugodtan megülni a helyén, és 16 éves korában ADD-t diagnosztizálták nála. A suliban zaklatták, így a Jóbarátokkal, a drámaórával és tánccal vigasztalódott. 17 évesen otthagyta az iskolát, és színészetet tanult a Nyugat-Sydney Egyetem már azóta megszűnt Theatre Nepean színházában, ahol 2002-ben végzett. A diploma megszerzése után rengeteget szerepelt független produkciókban Sydneyben.

Végül Bree Matthews mentős szerepével vált ismertté a Szentek kórháza című tévéműsorban 2005 és 2009 között, valamint a How Not to Behave, ausztrál vígjátéksorozatban nyújtott szerepe miatt. Az orvosi dráma forgatásán töltött hosszú napok után poénos szkeccseket forgatott közeli barátjával és a Szentek kórháza egyik főszereplőjével, a néhai színésszel és komikussal Mark Priestley-vel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Celeste Barber (@celestebarber) által megosztott bejegyzés

„Egyszer, amikor felvételt készítettünk, nagyon tétováztam, hogy mondjak-e valami vicceset, és ő akkor megállt, rám nézett, és azt mondta: „Abbahagynád ezt? …. Te vagy az egyik legviccesebb ember, akit ismerek, és már nagyon unom, hogy nem tudod, milyen jó vagy ebben.”

Ennek ellenére Barbernek néhány évbe telt, hogy ezt bebizonyítsa, mivel a színész a karrierrel és anyasággal egyszerre zsonglőrködött, ugyanis két mostohalánya és két fia van (2011-ben és 2014-ben születettek), a férjétől, Api Robintól. A pár már húsz éve együtt van, és 2019-ben házasodtak össze.

Végül Barber kitartása színészként is meghozta gyümölcsét. Óriási sikere volt a 2023-as Wellmania (Jóllét mindenáron) című vígjátéknak, amit a Netflix mutatott be. A nyolc epizódos sorozatban ő alakítja a főszereplőt Liv Healyt, egy 39 éves nőt, aki „súlyos egészségügyi válsággal” küzd, és mindenféle módszerekkel próbálja visszaszerezni a jólétét – miután évekig két végén égette a gyertyát -, miközben magánéleti krízisen megy át, de kibontakozóban van egy szerelem is az életében. Az alaptörténet Brigid Delaney újságírónő visszaemlékezéséből készült, a Wellmania: Misadventures in the Search for Wellness könyv alapján. Healy karakterét mintha ráöntötték volna Barberre, aki igazán zseniális szatíraszínész.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Celeste Barber (@celestebarber) által megosztott bejegyzés

A „komédia ausztrál királynője”

Így emlegetik Barbert, aki színészkedéssel kezdett foglalkozni, de később komika lett belőle. 2015. január elején kezdett el hírességekről készített fotókat fellőni az Instagramjára, miután ő és nővére, Olivia SMS-eket küldtek egymásnak arról, hogy egyes nők hogyan csinálják „mindennapi tevékenységeiket”, és poénkodni kezdtek rajtuk. Fényképeit „#celestechallengeaccepted” (Celeste kihívás elfogadva) hashtaggel tette közzé az Instagramon. Miután csak néhányat posztolt, elterjedt az egyik, amelyen Kim Kardashian fényképét imitálta vékony fehérneműben, amint egy koszhalmon fekszik. Bejegyzései megmutatták, milyen abszurdak, hamisak, irreálisak a hírességek közösségi média-fiókjai. Innentől kezdve nem volt megállás, és kiparodizálta Lady Gagát, Miley Cyrust, Blake Lively-t, Elisabeth Mosst, Rihannát, Gigi Hadidot és még hosszan lehetne sorolni „áldozatait”. Ebben pedig sokszor segítségére van a férje is, ha épp párokat kellene kifigurázni.

Barber 2015-ben azt mondta az ABC-nek: „Nagyon nőpárti vagyok. Nem akarok olyan embereket bántani, mint Kim K, valójában azt gondolom, hogy ő egy okos üzletasszony.” Majd azt is hozzátette: „De belefáradtam abba, hogy sok erősen szűrt és módosított képet „mindennapinak” adnak ki.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Celeste Barber (@celestebarber) által megosztott bejegyzés

Néhány híresség pedig kimondottan a közösségi média őszinte színfoltjának tartja, és olyanok készítettek vele interjút, mint Drew Barrymore és Jimmy Kimmel. Sőt, jó néhány sztár rajong érte és a munkásságáért, mint például Kris Jenner, Cindy Crawford, és Sharon Stone.

Időközben, 2015-ben a melbourne-i Nemzetközi Komédia Fesztivál állami döntőse volt, és elkezdett teltházas esteket adni. 2018-ban jelent meg első könyve, a Challenge Accepted (Kihívás elfogadva), amit két másik könyv követett. Sőt, két alkalommal ő maga is címlapra került: díszítette az ausztráliai és a portugáliai Vogue borítóját is.

2018-ban nem kisebb személyiséggel dolgozott össze, mint Tom Ford, akivel négy minivígjátékot készítettek a divattervező legújabb kollekciójához. A videókban Ford „megtanítja” Barbert sétálni a kifutón, ruhapróbákat tartanak, és Celeste lenyúlja a ruhákat, miután kimodellkedte magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Celeste Barber (@celestebarber) által megosztott bejegyzés

Celeste nemcsak Isten adta humorral van megáldva, hanem rendkívül intelligens, és elképesztően finoman képes a földbe döngölni a celebeket. Nem csoda, hogy több millió nő példaképe lett azzal, hogy felvállalva a tökéletlen testét, tökéletes paródiafotókat készít, lehozva a sztárokat a piedesztálról. Barber büszke arra, amit a testével elért. Negyven éves korára sikerült tökéletesen elfogadnia magát, és nem hajlandó már megerőszakolni magát azért, hogy jól nézzen ki. De arra is különösen büszke, hogy a Wellmaniában az összes mutatványát ő hajtotta végre, például mikor az első epizódban átesik egy üvegasztalon. Minden oka meg is van arra, hogy így érezzen, hiszen nők millió néznek fel rá!

Wadolowski-Balogh Orsolya

Neked ajánlott >
Paul Newman: magyar származású színész, aki bejutott a hollywoodi csillagok közé
Neked ajánlott >
Három magyar származású, világhírű művész új névvel

**********
Képek forrása: Celeste Barber Instagram oldala
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
További érdekes, tartalmas cikkekért görgess tovább!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről?
Kérd hírlevelünket, amelyre ezen a linken tudsz feliratkozni: Női Szalon hírlevél
Köszönjük, hogy itt vagy és olvasod a Női Szalon magazint!

ez is érdekelhet