Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRAHírességek 10 kedvenc film – 10 kedvenc filmzene

10 kedvenc film – 10 kedvenc filmzene

Női Szalon

Személyes kedvenceimből válogattam ki 10 zenés filmklipet nektek. Bizonyára lesz sok olyan, amelyeket ti is szerettek. Nézzük akkor a listámat:

1. Bridget Jones naplója

Bridget Jones mindannyiunk kedvenc, bohókás szinglije. A romantikus vígjátékok toplistáján igen előkelő helyet foglal el ez a film. Nem véletlenül! Telitalálat a történet, a szereplők és nem utolsósorban a film zenéje is. Íme az egyik nagy sláger:

 

2. Micsoda nő

Modernkori tündérmese, amely elvarázsol minket. Az elbűvölő Julia Roberts és a sármos Richard Gere feledhetetlen párosa, a jó néhány nagy sláger mind-mind emlékezetessé teszi számunkra a Micsoda nőt. A Roxette talán legszebb dala is elhangzik a filmben:

 

3. Dirty Dancing – Piszkos tánc

„Baby-t senki sem ültetheti a sarokba!” Ugye, mindannyian emlékszünk erre a mondatra?! Újabb film, amelynek minden percét imádtuk. Azok a lenyűgöző, szenzációs zenék, dalok, táncjelenetek! Patrick Swayze csodálatos tánctudásán csak ámultunk-bámultunk. Természetesen Patrick Swayze és Jennifer Grey megkapó szerelmes párjának is nagyon drukkoltunk. Íme az egyik legnagyobb sláger a filmből:

 

4. Tűzszekerek

Számomra az egyik legszebb filmjelenet ebből a filmből való. Talán nem nehéz kitalálni melyik. Vangelis páratlan zenéje ezzel a filmrészlettel, amikor a tengerben futnak, olyan érzelmeket szabadít fel az emberben…csodálatos.

5. Sztárom a párom

Ronan Keating ikonikus dala összeforrt az 1990-es évek végének egyik legjobb romantikus vígjátékával. Ismét egy szeretnivaló páros a filmvásznon Julia Roberts és Hugh Grant személyében. Ezt a filmet is nagyon szeretjük:

 

6. Volt egyszer egy Vadnyugat

Ennio Morricone olasz zeneszerző a filmzene történetének egyik legkiemelkedőbb, legnagyobb hatású személye. Megannyi híres filmhez írt felejthetetlen, nagyszerű zenét. A Volt egyszer egy Vadnyugat is ilyen, amely túlzás nélkül a filmtörténelem legjobb westernfilmje. A film híres nyitó jelenete a harmonikaszólóval… libabőrős lesz tőle az ember, akárhányszor csak látja és hallja:

 

7. Mamma Mia

Mamma Mia! De jó ez a film! Frenetikus színészek, helyszín, Abba slágerek! Minden együtt van ahhoz, hogy nagyszerűen szórakozzunk:

 

8. Több, mint testőr

Whitney Houston kivételes, káprázatos tehetséggel megáldott csodálatos hangú énekesnő volt. Világslágereit ma is dúdoljuk, hallgatjuk. Ő az az énekesnő, akit soha nem feledünk. Mint ahogy a Több, mint testőr című filmjét sem, amelyben Kevin Costnerrel játszott együtt. A film mindent elsöprő, bámulatos, Grammy díjas betétdala az I Will Always Love You volt:

 

9. Grease – Pomádé

Pár évtizedet visszarepülünk az időben, de ezt egyáltalán nem bánjuk. Miért is bánnánk, ha ilyen vidám, jó hangulatú, szenzációs szórakozásban lehet részünk?! A Grease ilyen film és nagyon-nagyon kedveljük. A csodás hangú Olivia Newton-John és a rongylábú John Travolta elragadó párost alkotnak.

10. Hair

Emlékszem, amikor először láttam Milos Forman remek, hippi filmjét a moziban. Lenyűgözött minden egyes perce, és egy kicsit beleestem Bergerbe. A Hair zenéjét is imádtam és imádom a mai napig:

 

forrás: youtube.com, kiemelt kép: Canva

***********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet