Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ Honnan tudhatjuk, ha 50 felett mi magunk szabotáljuk a fogyásunkat?

Honnan tudhatjuk, ha 50 felett mi magunk szabotáljuk a fogyásunkat?

Női Szalon

Sokkal többről szól a fogyás, mint pusztán a kalóriabevitel és a kalóriafelhasználás egyensúlyáról, vagy annak kitapasztalásáról, mely ételeket érdemes fogyasztanunk, és melyeket kerülnünk.

Az első és legfontosabb lépés a gondolkodásmódunk megváltoztatása, erről azonban sajnos sokan elfeledkeznek. Az ebben a cikkben leírt egyszerű önvizsgálat lépéseit elvégezve kideríthetjük, hogy mi magunk szabotáljuk-e a fogyókúrás elhatározásunkat, és azt is megtudhatjuk, hogyan oldhatjuk meg a problémát.

Képzeljük el, milyen lesz, ha elérjük a vágyott alakot

Érdekes gondolatkísérlet lehet már most is, ha megpróbáljuk elképzelni magunkat, miután elértük a célsúlyunkat – egy szép nyári napon a kedvenc ruhánkban sétálunk az utcán. Képzeljük magunk elé ezt a képet, és figyeljük meg, milyen érzéseket kelt bennünk.

Minden tekintetet magunkra vonzunk? Hogyan érezzük magunkat attól, hogy az emberek minket néznek? Felszegjük a fejünket, vagy mások véleménye miatt aggódunk?

Az érzéseink elemzése

Valaki minél teltebb, a mai társadalom annál inkább igyekszik nem tudomást venni róla. Ha lelki szemeink elé képzeljük, milyen lesz, ha elérjük a célsúlyunkat, hirtelen úgy érezhetjük, reflektorfénybe kerülünk.

Ha esetleg kényelmetlenül érezzük magunkat attól, hogy felkeltjük az ellenkező nem képviselőinek figyelmét, vagy a többi nő elismerően vagy rosszallóan mér végig minket, nem sikerül majd fogynunk.

Ha kellemetlenül érezzük magunkat valami miatt a vágyott alakunk és a nagyobb feltűnés keltése kapcsán, akkor az azt jelenti, hogy elég csekély kilátásunk van a sikeres fogyásra, abból valószínűleg semmi sem lesz, mert mindig meg fogjuk találni a módját, hogy szabotáljuk önmagunkat a választott fogyókúra típusától függetlenül.

Rá kell jönnünk, hogy mi miatt nyugtalankodunk a fogyás kapcsán

Gondoljunk vissza a gyerekkorunkra: csúfolódtak rajtunk, amikor „beöltözőset” játszottunk? Állandóan piszkáltak, azt éreztették velünk, hogy jelentéktelenek vagyunk, vagy épp ellenkezőleg, rosszallást váltottunk ki azzal, ha büszkék voltunk a megjelenésünkre?

A férjünk vagy a párunk folyton burkolt, rosszindulatú megjegyzéseket tett ránk, amikor szerettünk volna jól kinézni? Vagy esetleg ha lefogytunk pár kilót, a legjobb barátunk mindig gondoskodott róla, hogy ne fogyjunk sokat, hogy neki ne kelljen szégyenkeznie a túlsúlya miatt?

A belső hang

Lehet, hogy elég nehéz gyerekkorunk volt, vagy a tinédzseréveink voltak problémásak, de magunk mögött kell hagynunk a múltat, tovább kell lépnünk, és el kell kezdenünk azon dolgozni, hogy büszkék legyünk saját magunkra. Tisztáznunk kell, mi miatt szabotáljuk a fogyásért tett erőfeszítéseinket, és meg kell szabadulnunk ezektől a káros gondolatoktól.

Talán a belső hangunk súgja azt nekünk, hogy értéktelenek vagyunk. El kell hallgattatnunk ezt a kritikus belső hangot úgy, hogy hangosan kimondjuk: „Elég!” Lehet, hogy furcsán hangzik, de ezzel megszakíthatjuk önmarcangoló gondolatmenetünket, hogy végre jól érezzük magunkat a bőrünkben, és magunkat helyezzük előtérbe.

Az, hogy az egészséges életmódhoz és az álomalakhoz vezető útra léptünk, ösztönzőleg kellene hogy hasson ránk, energiával kell hogy feltöltsön; összességében igazán büszkék lehetünk magunkra. Persze türelmesnek kell lennünk, hiszen az eredmények nem egyik napról a másikra jönnek majd.

Ha úgy kezdünk bele a fogyókúrába, hogy elégedettek vagyunk magunkkal, és elfogadjuk önmagunkat, akkor nagyobb valószínűséggel tűzünk ki magunk elé reális célokat, és majd örömmel fognak eltölteni az elért testi és lelki változások.

Ha pedig a szépségideálról és a testképről van szó, gyakran olyan hatalmas elvárásokat támasztunk magunkkal szemben, hogy az már többet árt, mint használ.

Ugyanazt a tiszteletet és együttérzést érdemeljük, mint bárki más, tehát pontosan ugyanúgy próbáljuk meg megvigasztalni vagy megnyugtatni magunkat, ahogyan azt egy barátunkkal tennénk, amikor biztosítani szeretnénk arról, hogy milyen szép és értékes.

Itt az ideje, hogy tudatosan élvezzük az életet. Mindig járjunk emelt fővel, és emlékeztessük magunkat, hogy szeretnek minket, és megérdemeljük ezt a szeretetet.

Megesett velünk is, hogy egy félvállról odavetett megjegyzés olyan mélyen érintett, hogy évekig nem is tudtuk kiverni a fejünkből? Eljött az ideje, hogy megszabaduljunk ezektől az érzésektől, és visszavegyük az életünk felett az irányítást. Most jött el az idő, hogy kilépjünk az árnyékból, és független, magabiztos nőkké váljunk.

Neked ajánlott >
Honnan merítsünk motivációt a mindennapokhoz?
Neked ajánlott >
Az 5 legjobb illóolaj fertőtlenítésre, légúti betegségekre

**********
források: képek/canva.com és innen
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet