Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ A te korodban, a korodhoz képest…7 kéretlen megjegyzés

A te korodban, a korodhoz képest…7 kéretlen megjegyzés

Női Szalon

A negyvennel, ötvennel kezdődő évszámok misztikus erővel bírhatnak, hiszen az e korba lépő nők környezetében egyszeriben megszaporodnak az önjelölt tanácsadók. Kapunk tippeket, megjegyzéseket mit hogyan tegyünk vagy mit ne csináljunk, viseljünk érett, középkorú nőként. Meghallgathatjuk ezeket a többnyire jóindulatú tanácsokat, de a választás lehetősége úgyis a mi kezünkben van. Felnőtt, gondolkodó, tudatos nőként már rendelkezünk olyan élettapasztalattal, bölcsességgel, hogy el tudjuk dönteni mit szeretnénk, mi a jó nekünk. Persze hibázhatunk, hozhatunk rossz döntéseket, de ahogy mondják ez benne van a pakliban. A tévedéseink, baklövéseink is mi vagyunk.
Egy szó mint száz szívesen fogadjuk az érdeklődő, elgondolkodtató, nyitott, pozitív felvetéseket, de a korunkkal kapcsolatos sztereotip, kéretlen megjegyzésekből, javaslatokból már nem kérünk.
Nézzük akkor a korántsem teljes listát kedvenceinkből!

1. Tényleg? Már ennyi idős vagy?! Ahhoz képest egész jól nézel ki!

giphy.com

Nem leszek álszent, ezt én is mondtam régen.
Először a dicséretet hallod ki, aztán elgondolkodsz…ahhoz képest! Mégis mihez? Hogyan kéne kinéznünk ebben a korban? Mit gondol rólunk? Mi a véleménye úgy általában a 40/50 év feletti nőkről, annak aki így „kedveskedik? Vajon miért kell egy érett nőnek szóló bókhoz odabiggyeszteni ezt az ítélkező, minősítő kifejezést?
Főleg annak fényében, hogy ma már sok és egyre több középkorú nőnek fontos, hogy lehetőségeihez mérten odafigyeljen magára és csinos, egészséges, fitt legyen.
Szóval nőként igazán örülünk a dicséretnek, bókoknak, de elég annyi, hogy remekül nézel ki, jól áll ez a ruha, smink stb.


2. Az ősz haj öregít, szerintem jobb, ha befesteted!

pinterest.com

Az utóbbi pár évben az ősz haj elfogadásában, más szempontból való megítélésében elindult egy pozitív változás. Kezdetét vette a Silver Hair mozgalom. A közösségi oldalakon több olyan külföldi és magyar csoport, klub van már, ahol a nők – nemcsak az érett korosztályból – büszkén, vagányul felvállalják ősz hajukat.  Sok nőnek elege lett az állandó hajfestési tortúrából. Sikerült megbarátkozniuk az őszülés tényével és elfogadják, hogy ez egy természetes folyamat.
Ma már az ősz haj nem egyenlő az öregséggel és nem a hajunk színe határozza meg hány évesnek nézünk ki.


3.  A te korodban már nem kéne hosszú hajat hordanod!

http://www.silverfoxmgmt.com.au/

Felejtsük már el, hogy egy bizonyos kor felett irány a fodrász és vágassuk le a hajunkat! 40/50 felett miért kellene csak rövid vagy maximum vállig érő frizurát hordanunk? Tény, hogy az idő múlásával és bizonyos hormonális változások miatt hajunk minősége, mennyisége is megváltozik.  Ebben az esetben esztétikusabb, praktikusabb választás lehet egy rövidebb frizura. De ha szép hajunk van, akkor pusztán a korunk miatt miért is kéne megválnunk hosszú, lobogó fürtjeinktől?

4.  Tényleg bele akarsz most még kezdeni ebbe? Nem túl késő már?

giphy.com

A múló időt ne úgy fogjuk fel, mint ami koptat és elveszejt, ne egy marék homokot lássunk benne, hanem valamit, amiben kiteljesedünk! Antoine de Saint-Exupéry

Ezzel nagyon egyetértek! A korunk, az idő múlása nem lehet akadálya a kiteljesedésünknek. Csupán csak az életkorunk nem tarthat vissza minket új célok, mérföldkövek megvalósításától. Mindannyian hallottunk már az élethosszig tanulás előnyeiről, a szellemi-fizikai aktivitás megőrzésének fontosságáról. Írjunk bakancslistát arról mire vágyunk még, mit szeretnénk elérni és hajrá vágjunk bele! Miért is ne? Az idő így is úgy is eltelik!

5. Egy bizonyos kor fölött vannak olyan ruhadarabok, kiegészítők amelyeket már nem illik felvenned!

forrás: pinterest.com

Hosszú a lista arról mit nem illene viselnünk „meglett” (pff), érett nőként…mások véleménye szerint. Bikinit, rövid szoknyát, sortot, szűk, feltűnő, színes ruhadarabokat, merész, extravagáns kiegészítőket, nagyon magas sarkú cipőt és még folytathatnánk a felsorolást. Igen, tisztában vagyunk a testünk változásaival! De ha magabiztos vagyok, nem érzem kellemetlennek (én, nem más) és csinosnak, szépnek látom magam benne, önazonos, kellő önbizalommal tudom viselni, miért ne vehetném fel a fenti tiltólistás dolgok bármelyikét?

6. Életmódváltás?! Ha eddig nem csináltad, akkor most már minek akarsz elkezdeni sportolni, egészségesen étkezni?

Miért? Mert, ha csak az átlag, születéskor várható élettartamot nézzük nőként – ami most 79 év – optimális esetben még van pár évtized előttünk, ami miatt soha sem késő a változtatás, megújulás. Két motiváló, inspiráló blogbejegyzésemben is írtam erről itt és itt.
A korunk előrehaladtával egyre inkább jelentkező panaszokkal, a változókor „jótékony” hatásaival szemben a legjobb védekezés az életmódváltás, a mozgás, az egészségesebb étkezés.


7. Szerelem, romantika, jó szex?! Örülj, ha valakit találsz a te korodban! Ne legyenek túl nagy igényeid!

giphy.com

A valóság az, hogy a társkeresés középkorú nőként nehezített pálya. Nincs mit szépíteni ezen és sok korosztályunkbeli nő szembesült már ezzel. A nehézségek, az olykor kiábrándító tapasztalatok ellenére nem gondoljuk úgy, hogy csak a korunk miatt lejjebb kell adnunk az igényeinkből és megelégszünk már bárkivel, csak lélegezzen. Sok nő ebben a korban kezdeményez válást és kezd új életet. Ez nem könnyű, de ha ezt a bátor lépést megteszik és újra partnert keresnek, akkor fontos nekik, hogy a hozzáillő társukat találják meg számukra is elfogadható kompromisszumokkal.
A társkeresés kalandjairól 40 felett is született egy blogbejegyzésem. Itt elolvashatjátok, és biztos ismerős lesz némely férfitípus a társkereső oldalakról.

Neked ajánlott >
Társkereső kalandok negyven felett avagy a randioldalak...
Neked ajánlott >
Nekünk tényleg a Balaton volt a Riviéra!

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet