Főoldal DIVAT ÉS SZÉPSÉGÁPOLÁSDivat 40 felett Tetszetős kockás szettek

Tetszetős kockás szettek

Női Szalon

A kockás mintáról nekem rögtön a skót férfiak által viselt hagyományos, térdig érő szoknya, a kilt jut eszembe valamint Judy Garland híres, kék gingham kockás ruhája, amelyet az Óz, a csodák csodája című filmben viselt…és persze a konyharuhák.

A kockák és én

A gardróbomban csupán csak pár darab van ebből a mintából. Elsősorban munkahelyen hordott, szolidabb mintázatú, semleges színű, üzleti stílusú szövet nadrágok és szoknyák. Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy az üzletekben nem a kockás darabokon akad meg először a szemem.  Sokkal inkább a nőiesebb pöttyösökön vagy virágosokon.
Nem az első számú kedvencem tehát. Számomra elsődlegesen a férfiasabb, sportosabb stílust képviseli.
Akkor miért születik blogbejegyzés erről az örökzöld, klasszikus mintáról? Egyszerű, mert az utóbbi időben egyre több olyan csinos, nőies kockás összeállítás, szett „jött szembe velem”, amelyek nagyon tetszettek. Gondolkodóba estem. Lehet, hogy meg kell követnem a kockákat, lehet hogy nincs igazam?  Bizony meg és bizony nincs!
Olyan sok szép, mutatós ruhadarabot láttam mostanában, hogy a legközelebbi vásárlásom alkalmával már keresni fogom az ízlésemnek megfelelő, ruhatáramba beilleszthető kockás darabokat. Hiszen tudjuk, hogy 40/50 év felett sem késő változtatni, újragondolni dolgokat, elengedni régi hiedelmeket!
Mielőtt megnézitek a sok, szemrevaló ruhát, és az általam összeállított Női Szalon szetteket, vegyük szemügyre a kockás minta általam kiválasztott 3 népszerű típusát, és pár hasznos tippet is adok a kockás darabok stílusos viseléséhez.

A kockás minta 3 kedvelt típusa

Skót kocka (tartán)
A legismertebb kockás minta, amelynek hosszú évszázadokra nyúlik vissza a története. A nemzetségek más és más kockás mintájú gyapjúszövetből készítették a kilteket, amelyek így a különböző nemzetségek ismertetőjelét adták. Ezen belül a Royal Stewart minta az, amivel beazonosítjuk a skót kockát.

 

Royal Stewart

Burberry
A világhírű angol luxus divatmárka védjegyévé vált ez a bézs alapon fekete, fehér, piros minta, amely először az 1920-as években jelent meg a márka ballonkabátjának bélésén.

Burberry

Prince of Wales, magyarul Eszterházy kockás
Igazi klasszikus mintázat, amely VII. Edward királyról (1841-1910) kapta a nevét. Még walesi hercegként neki volt köszönhető e motívum bevezetése az angol arisztokrata körökbe.

Prince of Wales/Eszterházy kockás

Pár hasznos öltözködési tanács a kockás minta viseléséhez

40/50 év felett is könnyen beilleszthetjük a ruhatárunkba a kockás ruhadarabokat. Annyira sokszínű, annyi változata van, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét ebből az időtlen mintából.  Ha jobban szereted az egyszínű ruhákat, akkor sem kell lemondanod a kockásról. Ilyenkor egy szép sál vagy cipő/táska is sokat dob a megjelenéseden.
Ez a mintázat már önmagában is figyelemreméltó, így elég lehet egy hozzáillő, egyszínű felsőt vagy éppen nadrágot, szoknyát választanunk. Így tehető harmonikussá a külsőnk. A bátrabbak variálhatnak többféle mintát (akár kockásból is), mint ahogy a galériában is láttok majd erre példát. Én személy szerint a kevesebb néha több híve vagyok.
Ha nagy mellekkel rendelkezel, akkor kerüld a nagy kockás, nagy zsebes ingeket.
A kockák mérete ne legyen túl nagy, túl színes, ha teltkarcsú vagy. Válassz inkább a kisebb mintájú, kevés színből álló ruhadarabokból. A nagyon feszes kockás nadrág nagyobbnak, teltebbnek mutatja a viselőjét. Ezt is vedd figyelembe a vásárlásnál.
Befejezésül íme a válogatásom telis-tele csupa csinos kockás szettekkel, kiegészítőkkel:

Neked ajánlott >
Legyen benne valami zöld! Szettek e szép szín jegyében

 

képek forrása: pinterest.com, a Női Szalon szettek saját alkotásaim.

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet