Főoldal DIVAT ÉS SZÉPSÉGÁPOLÁSDivat 40 felett Harminc mutatós szett a nadrágkosztüm jegyében

Harminc mutatós szett a nadrágkosztüm jegyében

Női Szalon

A nadrág, a női ruhatár nélkülözhetetlen, méltán kedvelt alapdarabja. Ma már furcsának tűnik, de a múlt század elején forradalmi tettnek bizonyult, ha egy nő a hétköznapokban nadrágot öltött magára.
A világháborúk idején, a gyárakban dolgozó lányok, asszonyok praktikus okokból nadrágot, overált viseltek, de mindennapi ruházatként nem volt széles körben, társadalmilag elfogadott.
Habár hírességek, mint például Coco Chanel, francia divattervező, és olyan csodálatos színésznők, filmsztárok, mint Marlene Dietrich, Greta Garbo, Katharine Hepburn úttörő módon élen jártak a nadrágos összeállítások népszerűsítésében, a teljes elfogadásig még sok-sok évnek kellett eltelnie.
A fentiek ismeretében nem meglepő, hogy a nadrágkosztüm megítélése még ellentmondásosabb volt. Megdöbbentő, de egyes források szerint az 1950-es évekig a nőket akár le is tartóztathatták viselésük közben, mert úgy néztek ki, mint egy férfi…
A fordulópont az 1966-os évhez köthető, amikor Yves Saint Laurent bemutatta ikonikus tervezői darabját a „tuxedo”-t, a férfi szmoking női változatát, majd egy évvel ezután megjelent az első nadrágkosztüm az YSL tavaszi-nyári kollekciójában.
Ennek köszönhetően indult a nadrágkosztüm méltán megérdemelt diadalútjára, és most már évtizedek óta megkerülhetetlen, időtálló alapdarabja gardróbunknak.
Szerencsére az már a múlt, hogy börtönbe kerülhetünk, ha nadrágkosztümöt veszünk fel, így senki nem állíthat meg minket, hogy 40 év feletti nőként is csinos, nőies, az alkalomtól, évszaktól függően elegáns vagy sportos, laza stílusú, szövet vagy éppen len nadrágkosztümöt vegyünk fel. A kiegészítőkről – táskák, cipők, ékszerek – se feledkezzünk meg, és most nézzük milyen nadrágkosztümöket viselnek 40/50 év feletti bloggerek!

Neked ajánlott >
Csíkosban is csinosan!
Neked ajánlott >
Ez a 3 növényi olaj csodát tesz az érett bőrrel

**********
Forrás: Pinterest/képek
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
További érdekes, tartalmas cikkekért görgess tovább!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről?
Kérd hírlevelünket, amelyre ezen a linken tudsz feliratkozni: Női Szalon hírlevél
Köszönjük, hogy itt vagy és olvasod a Női Szalon magazint!

ez is érdekelhet