Főoldal ÉLETMÓD ÉS INSPIRÁCIÓ 5 tipp – Egyedi ágyfejvég tervezése a hálószobába

5 tipp – Egyedi ágyfejvég tervezése a hálószobába

Női Szalon

Az ágyfejvégek nem csupán praktikus kiegészítők a hálószobában, hanem szuper esztétikusak is lehetnek. A lakberendezésben sokszor kulcsszerepet játszanak, hiszen nemcsak az ágy kényelmét növelik, de a szoba összképét is meghatározzák. Egyik 2022-es projektünkben – Belvárosi Airbnb lakás projekt – kiemelt szerepet kaptak az ágyvégek, amelyeket egyedileg terveztünk meg mindkét hálószobába. – mondta Hunyás-Tóth Adrienn, a Studio Trend Interior lakberendezője. Ebben a cikkben ötleteket adok, hogyan lehet stílusos, ideális az ágyfejvég tervezése a hálószobába.

Forrás: Studio Trend Interior

Forrás: Studio Trend Interior

1. Funkcionalitás és kényelem

Egy párnázott vagy díszített ágyfejvég nemcsak esztétikailag vonzó, de kényelmet is nyújt olvasáshoz vagy TV-nézéshez. Fontos tehát, hogy az ágyfejvégek kiválasztásakor ne csak a stílust vegyük figyelembe. Ebben az Airbnb lakás projektünknél ez kiemelten fontos szempont volt, és hogy látványos is legyen, mennyezetig érő ágyfejvégeket terveztünk.

2. Stílus és design

Manapság a modern, letisztult párnázott ágyfejvégek nagyon kedveltek, a kevesebb néha több elvén. De azért rengeteg módon variálható a párnák mérete, varrása által, az ágyfejvég magassága és szélessége, a dekorelemek használatával – például mi ennél a projektnél réz lapokkal díszíttettünk. És persze rengeteg szín és anyag közül lehet választani, amelyeket nyugodtan kombinálhatunk is a hangulatos enteriőr kialakítása érdekében. Természetesen azért arra figyelni érdemes, hogy nyugtató, kellemes színárnyalatokat válasszunk – pl. pasztell színeket, fehéreket, de zöldeket és kékeket is – a hálószobába, a pihentető alvás érdekében, hiszen az élénk, energikus pulzáló színek – pl. piros, lila, fekete, barna -, nyugtalanságot és álmatlanságot okozhatnak, ezek inkább dolgozószobába valók.

3. Méretek és arányok

Az ágyfejvég az esetek többségében központi szerepet játszik a hálószobában, ezért fontos a méreteinek és arányainak jó megtervezése. Egy túl nagy vagy túl kicsi ágyfejvég elbillentheti a szoba egyensúlyát. Lehet az egész falon végigfutó, vagy az ágyat és az éjjeliszekrényeket körülölelő, vagy csak az ágy mögé tervezett ágyfejvég. Esetünkben az ágyfejvéget fa mintázatú dekorlappal egészítettük ki, amelyek jól passzolnak színvilágban az ágyfejvég kék és zöld színéhez és a szoba többi eleméhez egyaránt.

4. Egyedi és személyre szabott megoldások

Ha szeretnénk egyedi és személyre szabott megjelenést elérni, akkor érdemes lehet egyedileg terveztetni az ágyfejvéget, ahogy ügyfelünk is tette, amikor megkért minket, hogy ötleteljünk a lehetőségeken. Egyedi anyagokkal, színekkel és a szokásostól eltérő megoldásokkal megkaphatjuk azt a szükséges pluszt, amire vágyunk.

5. Praktikus funkciók

Az ágyfejvégek a látványosság mellett lehetnek praktikusak, és hasznosak. Például beépített éjjeliszekrényekkel vagy elektromos csatlakozókkal ellátott változatokkal növelhetjük a funkcionalitást és kényelmet a hálószobában.

Egy látványos ágyfejvég tervezése a hálószobába tehát fontos része a lakás enteriőrének kialakításában. A stílus, a kényelem, a méret és a funkcionalitás mind-mind kulcsfontosságú tényezők, amelyeket figyelembe kell venni. Legyen szó klasszikus vagy modern enteriőrről, egy személyre szabott, kényelmes légkört teremthet a pihenéshez.

Szeretné meghitt környezetté alakítani hálószobáját? Hiányzik az a plusz “valami”, ami segíthet ennek elérésében? Kérjen árajánlatot Hunyás-Tóth Adrienn lakberendezőtől és pihenje ki az otthona felújítását megújult hálószobájában.

**********
Reklámnak minősülő, de nem szponzorált tartalom
Forrás: Studio Trend Interior
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
További érdekes, tartalmas cikkekért görgess tovább!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb cikkekről?
Kérd hírlevelünket, amelyre ezen a linken tudsz feliratkozni: Női Szalon hírlevél
Köszönjük, hogy itt vagy és olvasod a Női Szalon magazint!

ez is érdekelhet