Főoldal DIVAT ÉS SZÉPSÉGÁPOLÁS Innovatív és extrahatékony fátyolmaszkok érett bőrre

Innovatív és extrahatékony fátyolmaszkok érett bőrre

Női Szalon

Bőrünk, ez a testünket egészében beborító nagytömegű, és sokirányú működést kifejtő szerv, az idő előrehaladtával különféle változásokon megy át. A leggyakoribb kedv- és közérzetlohasztó bőrjelenségek között kiemelt helyen szerepelnek a ráncok, a rugalmasság-csökkenés és a bőrszárazság. Szerencsére ma már nem szükséges amazonbátorsággal felvértezett nőnek lenni ahhoz, hogy előrehaladottabb korban is fel tudjuk venni a kesztyűt a bőrápolási kihívásokkal.

Megfelelő hozzáállással, egy alapos reggeli és éjszakai arcápolási rutinnal, némi praktikával, és sok egészséges önszeretettel a tarsolyunkban nagy esélyünk nyílik arra, hogy megőrizzük bőrünk ragyogását, üdeségét.

A napi bőrápolási szertartásaink folyamán nem árt figyelni néhány apróságra:

  • mindig törekedjünk arra, hogy a (arc)bőrtisztítás gyengéd mozdulatokkal történjen (bőrnyugtató hatású hidratáló lemosó, puha kendő használatával),
  • fontos, hogy inkább a meleg, semmint a forró vízhasználatot részesítsük előnyben mosdás és fürdés során, ugyanis a forró víz megfosztja bőrünket a természetes olajoktól,
  • erősen javasolt a rendszeressé tett hidratálás (különösen az eleve szárazabb, érzékenyebb bőrtípust illetően),
  • szenzitív bőr esetén jobb kiiktatni az illatos – akár bőrirritációt is okozható – hidratáló krémeket és testápolókat a bőrápolási rutinból, és minél előbb lecserélni azokat illatmentes változatokra,
  • természetesen a külsőleges hidratálás mellett elengedhetetlen a kellő mennyiségű tiszta víz fogyasztása is – fokozottan igaz ez a száraz, vízhiányos bőr esetében,
  • az öregedő bőr táplálására javasolt olyan értékes összetevőjű termékek használata, mint például a bőrsejtújító, kollagéntermelést serkentő, pigmentfolthalványító retinol; a feszesítő hatású, a bőr felszínén vízzáró réteget képző lanolin; a bőrhidratáló, nedvességtartó és nyugtató glicerin,
  • a bőrápolás lépései között kapjon helyet a fényvédőkrém használata is. Igen, még télen is. Ugyanakkor a forró nyári napokon délelőtt 10 és délután 14 óra között igyekezzünk inkább az árnyékos helyeken tartózkodást előnyben részesíteni.

Mi a fátyolmaszk?

Korábban az arcmaszkok nem feltétlenül képezték a nők mindennapos szépségápolási rutinjának részét, hanem leginkább hétvégékre korlátozódó bőrápolási tevékenységekként voltak számon tartva. Ma már a fátyolmaszkoknak köszönhetően nem szükséges a hét végére halasztani ezt a bőrkényeztető eljárást, hiszen akár a napi mikro-énidőkbe is beékelhetők. A választék pedig igen széles skálán mozog, így minden bőrtípus esetében rálelhetünk a leghatékonyabb fátyolmaszkokra.

Az egyedi csomagolásban tárolt, papírvékonyágú, kellemesen puha tapintású maszkok át vannak itatva különféle bőröregedés-gátló anyagokkal. Az egész arcot fátyolként beborító, csupán a szem, száj és az orr környékén kivágással rendelkező maszkot egyenletesen el lehet helyezni az arcbőr mentén. Általában 10-20 percnyi időtartamot igényel a viselésük, és miután úgy érezzük, hogy elveszítették a nedvességüket, távolítsuk el.

A fátyolmaszkhasználat előnyei

Ezek a pompás bőrtápláló szerekkel bőségesen ellátott, innovatív lapmaszkok könnyen belopják magukat a szívünkbe, és a kozmetikai táskáinkba egyaránt.  A személyre szabott zen-pillanatokban felhelyezett fátyolmaszkok:

1.  intenzív módon hidratálják a bőrt – a BYPHASSE anti-ageing feltöltő hatású fátyolmaszk a hidratálás mellett, bőrregeneráló, rugalmasság-visszaállító összetevőket is tartalmaz:

 

2. a bőrkiszáradást előidéző környezeti agresszoroktól, hatóanyagaik révén, pajzsként védik a bőrt – ezzel a kollagénnel gazdagon átitatott ultra-vékony szövetmaszkkal frissebbé, fiatalabbá tehető az érett bőr:

3. a C-vitaminos és aloe verás vegán lapmaszkkal támogathatjuk bőrünk puhábbá, ragyogóbbá, energikusabbá válását:

4. a fátyolmaszkok elősegítik a bőr jobb hatóanyag-felszívó képességét

5. hatásuk szinte azonnal érzékelhetővé és láthatóvá válik (a bőr megújul, kisimul, felfrissül, feszesebbé válik)

6.  a lapmaszk használata rendkívül kényelmes (egyszerűen felhelyezhető, nem csúszik le az arcfelszínről)

7. a maszk levételét követően érdemes a maradék anyagot is bemasszírozni a bőrbe (nem szükséges – sőt fölösleges – arcot mosni ezt követően).

Az extra gyors és fölöttébb higiénikus fátyolmaszkozás során folytathatjuk kedvenc könyvünk olvasását, meghallgathatunk egy podcastot, nézhetünk egy rövid videót, vagy akár dönthetünk az egyszerű, idegsimító ejtőzés mellett is. A döntés rajtunk múlik, abban viszont biztosak lehetünk, hogy elvégzi bőrfiatalító, -regeneráló, -hidratáló és kényeztető munkáját a bőrünkön. Bőr nem marad szárazon és ápolatlanul!

Gy. Linda

Neked ajánlott >
Ne csak a testedet, az arcodat is tornáztasd!
Neked ajánlott >
10 természetes módszer ráncok ellen

Reklámnak minősülő, de nem szponzorált tartalom

**********
Képek forrása: Canva és lsd linkek
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest

ez is érdekelhet