Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRA Holnap nyitja meg kapuit a Madame Tussauds Budapest

Holnap nyitja meg kapuit a Madame Tussauds Budapest

Női Szalon

Az attrakció május 25-én nyitja meg kapuit a belvárosi Palazzo Dorottyában 

51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest. A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílik meg május 25-én. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén végre felfedték a féltve őrzött titkot, hogy kiket ábrázolnak a figurák. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik az attrakció termei.

Madame Tussauds Budapest avatás

Lehullott a lepel, véget ért a várakozás, bemutatták a sajtónak a főváros legújabb nemzetközi turisztikai szenzációját. A Madame Tussauds Budapest attrakciót ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át, amelyen részt vett a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője Chris Scurrah, Paul Fox az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos. Az attrakció csütörtöktől várja a nagyközönséget.

A Madame Tussauds Budapest 51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkat hozza el a közönségnek. Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású hírességgel találkozhatnak a látogatók, melyek kizárólag a budapesti produkció igényére készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. A tervezési szakaszban nagyívű felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább. A kutatás eredményei alapján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott a listán:

Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, Zámbó Jimmy 

A Madame Tussauds-ban a közönség testközelből találkozhat a legnagyobb hollywoodi sztárokkal, híres énekesekkel, művészekkel, történelmi személyiségekkel és sportcsillagokkal. Közös fotót készíthetnek velük, megismerhetik életük egy-egy ikonikus pillanatát.

Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a megnyitó eseményen pillantotta meg először a róla készült alkotást.

Hosszú Katinka és a róla készült alkotás

Kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival, ezeket sehol a világon nem mutatták még be. Azt már korábban bejelentették, hogy Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurái is helyet kapnak a Palazzo Dorottya falai között.

Rajtuk kívül a következő hírességek, sportolók és politikusok viaszfigurái várják a látogatókat:

Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, Hszi Csi-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ryan Gosling, Ariana Grande, Tom Hanks, Whitney Houston, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Madonna, Freddie Mercury, Lionel Messi, Marilyn Monroe, Brad Pitt, Rihanna, Cristiano Ronaldo, Ronald Reagan, Will Smith, Steven Spielberg, Donald Trump és Bruce Willis.

Tom Hanks viaszszobra is helyet kapott a budapesti kiállításon


Középpontban Budapest

A Madame Tussauds Budapest a világhírű brand legújabb – és egyben első franchise rendszerben működő produkciója, amely tovább támogatja a főváros útját Európa vezető turisztikai élményt adó világvárosainak sorába. A magyar főváros nemcsak helyszíne, hanem inspirálója is a kiállításnak: a tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók például átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal „randevúzhatnak” a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világában is. Az egyedülálló installációk egyaránt tükrözik a főváros és Magyarország örökségét és hagyományait.

Az attrakció több száz szakember összehangolt és magas minőségű alkotómunkájának köszönhetően valósult meg. A kreatív koncepciót Unger Zsolt, az Unger and Partners tulajdonosa jegyzi, a látványtervező Erkel László Kentaur díszlet- és jelmeztervező, az Interscena tervezőiroda tulajdonosa, az építész generál tervező a Közti Zrt., a generál kivitelező pedig a Fodor Kft. volt.

Ifj. Papp László, édesapja Papp Laci ökölvívó szobra mellett

Merlin Entertainments

A Madame Tussauds márka jogtulajdonosa a Merlin Entertainments egy családi programokra specializálódott, globális szórakoztatóipari vállalat, amely látogatók milliói számára számára kínál értékes és érdekes élményeket. A vállalathoz tartozik többek közt a LEGOLAND, a Peppa Pig World of Play, a SEA LIFE Aquaria, az Alton Towers és a Gardaland vidámparkok, valamint a London Eye is.

A Madame Tussauds a világ egyik leghíresebb szórakoztatóipari márkája, amely globálisan 24 helyszínen kínálja a „Famous Fun” élményt, köztük Londonban, Hollywoodban, New Yorkban, Orlandóban, Amszterdamban, Berlinben, Tokióban, Sanghajban, Sydneyben és már Budapesten is.

Marie Tussaud 1770-ben Párizsban kezdett el viaszfigurákat alkotni doktor Philippe Curtius felügyelete alatt. Az első állandó kiállítás 1835-ben nyílt meg a Baker Street Bazaarban, majd 1884 nyarán került a mai helyére, a már ikonikussá vált Marylebone Roadra – itt eddig több mint 500 millió látogató fordult meg.

Puskás Ferenc labdarúgó élethű viaszfigurája

Általános tudnivalók a figurákról

Minden egyes attrakció esetében a helyi közönség preferenciái és a nemzetközi trendek is szerepet játszanak a figurák kiválasztásában.

A legfontosabb befolyásoló tényező a hírnév. Minél ismertebb egy személyiség és minél nagyobb hatást gyakorol a mindennapi életünkre, annál valószínűbb, hogy helyet kap a kiállításon. A hatás lehet jó, de akár kedvezőtlen is − a Madame Tussauds soha nem véleményezi figurái modelljeit és morálisan sem értékeli személyüket vagy tetteiket.

A magyar kiállítás figuráit egy nagyívű kutatás eredményei alapján választották ki.

A Madame Tussauds-nál minden figurán nagyjából 25 világszerte elismert művész dolgozik a London melletti műhelyben. Egy-egy alkotás elkészítése átlagosan három hónapot vesz igénybe, a folyamat 200 különböző munkaszakaszból áll.

  • A Madame Tussauds művészei minden egyes hajszálat egyenként helyeznek el a fejen, hogy ezzel is erősítsék a frizura természetességét − a folyamat önmagában 6 hetet vesz igénybe.
  • A figurákat kézzel festik, az alaprétegre további rétegeket húznak fel, a fej és a test festése átlagosan 5-5 napnyi munkát jelent.
  • A szemeket egy specialista készíti akrilból, kihasználva az anyag természetes csillogását. Felhelyezés előtt vazelinnel kezelik, lecsiszolják és fényesítik is a szemeket. Minden mozzanat egyedi, így nincs két egyforma tekintet.

Minden egyes figura megalkotásakor a készítők figyelnek arra, hogy a tekintetet, gesztusokat, testtartást, valamint a ruhát is hitelesen adják vissza. (Emlékeztetőül: Ferenc pápa ruházatát és ékszereit például az egyházi viseletek szakértői állították össze.)

Az angliai műhelyből szállítják a figurákat a világ minden pontjára, majd az aktuális helyszínen installálják azt a szakemberek.
A látogatók megérinthetik a figurákat, közös fotókat készíthetnek velük, a hozzájuk kötődő installációk alapján interakcióba léphetnek kedvenceikkel.

A Zámbó család Zámbó Jimmy viaszfigurájával

Tele élménnyel

A kiállításon a viaszfigurák és a csodálatos díszletek mellett rengeteg élmény várja a látogatókat: interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, lenyűgöző audiovizuális tartalmak, VR kalandok, szelfipontok és számos egyéb izgalmas meglepetés garantálja az emlékezetes szórakozást. A látogatókat egy különleges látványvilágú „Cinema Café” kávézó és egy Souvenir shop is várja. A belváros szívében található attrakció az év minden napján fogadja hazai és nemzetközi látogatóit.

Nyitva tartás

Számos hazai és nemzetközi látogatót várnak, így olyan nyitva tartást alakítottak ki, hogy egész évben, széles idősávban eleget tudjanak tenni az érdeklődésnek. Az év minden napján várják a látogatókat, 10:00 és 18:00 óra között, az utolsó belépés 17:00 órakor lehetséges.

Belépőjegyek

A Madame Tussauds Budapest az országban egyedülálló, nemzetközi szinten is kiemelkedő, exkluzív attrakció. A látogatók online elővásárlással és a helyszínen egyaránt vehetnek jegyet.
A részletes jegyárak a www.madametussauds.hu oldalon érhetőek el. A kedvezményes árú online belépőkkel jobban tervezhető a látogatás az előre lefoglalható idősávoknak köszönhetően.

**********
Forrás: itt
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest

ez is érdekelhet