Főoldal UTAZÁS ÉS KULTÚRA Kedvelt hobbi manapság a meseírás

Kedvelt hobbi manapság a meseírás

Női Szalon

Nem is gondolnánk, hogy hány olyan anyuka és nagymama van, akiknek a legkedveltebb hobbijuk az, hogy különböző történeteket találnak ki gyermekeik vagy unokáik számára. Ez persze a legtöbb esetben nem úgy indul, hogy na, mostantól én írom az esti mesét, hanem valahogy úgy, hogy anya/nagyi, mesélj most te fejből. Anya és a nagyi pedig mesél, ha kicsi a csemete, akkor az ő egy napjáról, ha nagyobb, akkor saját tündérmesét vagy állatos mesét talál ki. Ezek a mesék lesznek a legértékesebbek a gyerekek számára.

Nagyon sok meseíró pályája kezdődött a saját gyermekeinek, unokáinak írt mesékkel, de akkor is jó elfoglaltság a meseírás, ha csak a saját és a családunk szórakoztatására születnek meg a kalandos történetek.

Miért hasznos elfoglaltság a meseírás?

Amellett, hogy a gyermekek számára rendkívül izgalmas, sőt fejlesztő értékű a fejből mesélt, anya vagy a nagyi által kitalált mese, természetes az író számára is számos pozitív hatással bír.

– gyógyít: talán nem is gondolunk bele, de az írás gyógyítóan hat a lelkünkre. Ilyenkor egy teljesen új, ismeretlen, kalandokkal és csodákkal teli világot fedezünk fel, mely segít kiszakítani a hétköznapokból, de arra is jó módszer, hogy a felmerülő szülői, nagyszülői nehézségekre megoldást találjunk. A mese segítségével végig tudjuk gondolni a kapcsolatunkat a gyerekekkel, rávilágíthat azokra a problémákat, amik feszültséget okoznak, és a történet kitalálása/megírása által megoldást is találhatunk.

– szórakoztat: a mese alapvetően egy szórakoztató műfaj, és nemcsak a gyerekek számára. A mese már önmagában is szórakoztató, hát még az, ha mi magunk találjuk ki az eseményeket, karaktereket.

– ápolja a lelket: az írás már önmagában is lehet terápiás jellegű a lélek számára, a mese pedig még inkább képes erre. Azáltal, hogy egy új világot fedezünk fel, találunk ki, csökkenhet a stressz és a szorongás.

– segíti a családi kötődést: a meseírás egyik legnagyobb pozitívuma talán mégis az, hogy egy saját mesével különleges élményt adunk a gyerekeknek, de akár az egész családnak is.

Publikálási lehetőségek amatőröknek is: Meskete.hu

Ha pedig elkészülnek a szebbnél szebb mesék, és szeretnénk másoknak is megmutatni, akkor pedig már erre is van egy különleges lehetőség. A Meskete.hu egy online meseíró portál, mert amatőr és hobbi meseírók is feltölthetik a műveiket. Az oldalon jelenleg több mint 2500 mese található, mind hazai meseíró tollából, akiknek túlnyomó többsége hobbi meseíró. A Meskete.hu mesét több ezren olvassák naponta, így nemcsak a szeretteinket, de másokat is megörvendeztethetünk a meséinkkel.

És akár még egy mesekötetbe is bekerülhetünk. A Meskete.hu már indított egy pályázatot is, amelynek nyertes meséi egy nyomtatott mesekötet hasábjain lesznek majd olvashatóak. A pályázat ugyan már lezárult, de az oldal fejlesztői újabb pályázatokat terveznek. Persze addig is kerülhetnek fel az újabbnál újabb mesék. A meseírás egy pihentető és szórakoztató hobbi, mellyel a saját lelkünket is ápolhatjuk, de rengeteg gyermek napját is jobbá tehetjük.

Neked ajánlott >
Miért fontos a babamasszázs a nagymamáknak is?

Neked ajánlott >
Király Levente: Riválisok - Élő mítoszok, szívtipró francia legendák - könyvajánló

**********
Forrás: Meskete és képek/Canva és Meskete
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

ez is érdekelhet