Főoldal Utazás&Kultúra Ünnepi hangulatban – szép karácsonyi idézetek és képek

Ünnepi hangulatban – szép karácsonyi idézetek és képek

Női Szalon

Hamarosan itt az év legmeghittebb ünnepe a karácsony. Lázas készülődés jellemzi az elkövetkezendő időszakot, hiszen teendők sokasága vár még ránk addig. Ez az év sok nehézséget, előre nem látható, gondterhes eseményeket hozott magával. Lássuk be, nem könnyű ilyenkor ünnepi hangulatba kerülnünk!
Éppen ezért fontos, hogy erősítsd magadban a pozitív érzéseket, hitet, reményt, és kezdd el a lelkedet ünneplőbe „öltöztetni”!
Én is elkezdem…összegyűjtöttem néhány szép idézetet, képet a szeretet ünnepére való hangolódáshoz.
Ülj le pár percre pihenni egy csésze gőzölgő tea, kávé vagy forró csoki mellé és olvasd el! Mert megérdemled! Mert mindannyian megérdemeljük!

A karácsony azt üzeni (…): szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon.
Vermes Balázs

A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei is vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt várni nem lehet. A népek lelkületében kell jobb igazságnak fakadnia ahhoz, hogy jobb világrend születhessék.
Makkai Sándor

Van a karácsonyban valami, ami újra meg újra visszaröpít magunkhoz, az emlékeinkhez, vágyainkhoz, egész gyermeki lényünkhöz, amellyel még mindig tágra nyílt szemmel, ámuldozva várjuk a csodát a titokzatos ajtó mögött.
Nicolas Barreau

Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.
Márai Sándor

Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.
Müller Péter

Mikor felidézzük a régi karácsonyokat, rájövünk, hogy kis apróságok – nem a nagy csodák – adják a legbensőségesebb boldogságot.
Bob Hope

Ünnepelni mindig jó, de a karácsony valahogy mégis más. Talán a hagyományok, a története miatt is, de fontos, és biztonságot ad.
Horgas Eszter

Az állandósága miatt szeretem a karácsonyt, mert tudom, hogy ugyanazt fogom csinálni, mint az elmúlt húszegynéhány évben, ez a stabil pont az életemben. Karácsonykor újra gyereknek érzem ma­gam.
Hosszú Katinka

A karácsony az az ünnep, amely a munka és a legjózanabb realizmus éveiben is aktuális maradt. Az emberi lélek most már sok százados tradíciók és felhalmozott tudat alatti emlékek folytán megkívánja ezt az egy napot, amikor önmagába és azok felé fordul, akiket szeret, amikor egy pillanatra, csak egy estére minden egyébtől, a tegnaptól és holnaptól elvonatkozva a béke, a szeretet és a családi vonzódás érzéseinek élhet.
Sztrakoniczky Károly

Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.
Wass Albert

képek forrása: pinterest.com
***********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

Neked ajánlott - Olvass tovább