Utazás a tulipánok földjére

Női Szalon
Keukenhof, a tulipánok paradicsoma

Keukenhof, e lenyűgöző, pompás virágos kert Hollandiában, Lisse városkában található.
1950-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, azzal a céllal, hogy a világhírű holland kertészetek így mutassák be tulipán- és egyéb virágaikat. Minden évben 2 hónapig  tartanak nyitva, és ekkor csodálhatóak meg a nyíló, virágzó virágok. Évente 7 millió, 800 féle virághagymát ültetnek el Keukenhof kertészei. A legtöbb tulipán, de láthatunk még nárciszt, jácintot, íriszt, liliomot is a parkban. Minden évben más-más téma köré szervezik a virág kiállítást. Ez évben a World of Colours azaz a Világ színei lett volna a téma, de sajnos a járvány miatt 2020-ban e varázslatos kert kénytelen volt bezárni kapuit a látogatók előtt. Jelenleg csak virtuális sétákat tehetünk a parkban, de jövőre március 20-május 09 között ismét nyitva lesznek.

Albert Dros csodálatos fényképei

Albert Dros híres holland fotográfus egyedüliként tehetett látogatást Keukenhofban, hogy elkészítse nagyszerű, szépséges fotóit a turisták nélküli, csendes parkról. Ez egy kivételes alkalom volt, hiszen a díszkert történetének 7 évtizedében még soha sem volt zárva, és a nyitvatartásuk 8 hete alatt emberek tömegei szokták ellepni a parkot.
Albert Dros a különleges látogatásáról így beszélt:

Egyedül sétálni, hallgatni a madarak énekét, és érezni a virágok hihetetlen illatát már önmagában egy élmény volt. Néha csak leültem a virágok és a víz mellé fél órára és élveztem a természetet. Varázslatos volt.

Ez a fotósorozat saját kezdeményezésem, a Keukenhoffal együttműködésben. Célunk, hogy ezekkel a fotókkal megmutassuk a park szépségét. Kár, hogy nincs illata a képeknek!

Bizony kár, de most nézzük meg milyen magával ragadó ez a virágos park! Remélem, egyszer élőben is megcsodálhatom!

források: https://keukenhof.nl/en/, képek:  https://www.instagram.com/albertdrosphotography/?hl=hu  https://www.albertdros.com/

**********
Tetszett a bejegyzés? Ne felejtsd el kedvelni, megosztani!
Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb történésekről? Kérd hírlevelemet: itt
Kérdésed van vagy együttműködés érdekel? Vedd fel velem a kapcsolatot: itt
A közösségi oldalakon is megtalálsz:
Női Szalon Facebook
Női Szalon Instagram
Női Szalon Pinterest
Köszönöm szépen!
Zsuzsa/Női Szalon

Neked ajánlott >
7 magyar költő - 7 varázslatos szerelmes vers

Női Szalon ajánló